verrassingsvakantie

Coronavrije paradijzen in Italië

Er zijn maar weinig plaatsen op de wereld die zijn ontsnapt aan de Covid-19-pandemie, zelfs Antarctica heeft gevallen gemeld. Het leek alsof heel de wereld in het vizier werd genomen door het coronavirus. Maar toch zijn er nog plaatsen waar het virus geen voet aan wal zette. Geen mondmaskers, geen social distancing én geen besmettingsgevaar: op deze Italiaanse eilanden heeft de coronapandemie nooit gewoed. 

Hoewel Italië vorig jaar zwaar geteisterd werd door het coronavirus, zijn enkele eilanden er toch in geslaagd om het virus buiten te houden. Maar hoe voelt het  om op de meest geïsoleerde en idyllische eilanden van Italië te wonen, terwijl de rest van de wereld op zijn kop staat? Een aantal eilandbewoners doen hun verhaal aan CNN Travel.

Alicudi

Alicudi is een van de zeven bewoonde eilanden in de Eolische archipel voor de kust van Sicilië. Het eiland is een eenvoudige plek, met een unieke sfeer en maar een 100-tal inwoners. Ideaal om te ontsnappen aan de moderne wereld: afgelegen, autovrij en sereen. De bevolking leeft er voornamelijk van de visvangst en kleinschalige landbouw.

Aldo Di Nora, inwoner van Alicudi, prijst zich gelukkig. “Sociale afstand nemen is geen probleem. Het enige moment waarop kleine menigten kunnen ontstaan, is wanneer mensen elkaar ontmoeten in de haven van Alicudi om op de veerboten te springen”, aldus Di Nora. “Ik volg het nieuws van de tragische gebeurtenissen in Italië en de rest van de wereld en ik ben dankbaar dat ik op zo’n prachtige plek woon, vredevol en zonder besmettingsgevaar.”

Bron: HLN

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.
vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?
10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!