griekse eilanden

Côte d’Azur voor ieder wat wils

De Côte d’Azur is een streek in Zuidoost Frankrijk die gelegen is aan de Middellandse zee. De Côte d’Azur betekent letterlijk Azurenkust, dit komt door het azuurblauwe water wat hier langs de kust te vinden is. In deze streek kun je terecht om te genieten aan de heerlijke stranden, genieten van een terrasje of een bezoekje brengen aan de steden en dorpjes.

De Côte d’Azur

De gemiddelde temperatuur ligt in de zomermaanden zo ongeveer rond de 27 graden en het is dan dus prima te vertoeven op het strand. De Côte d’Azur is in het bezit van een 300 km lange kunststrook. Hier is het dan dus ook de perfecte plek om met het gezin te genieten van het prachtige blauw water. De kinderen kunnen lekker spelen terwijl jezelf kan genieten van de zon en even helemaal te relaxen.

In de Côte d’Azur ligt de beroemde badplaats Cannes, deze stad is vooral bekendt geworden door de grote festivals en beurzen die vele beroemdheden aantrekken. Het is een prachtige plaats en zeker de moeite waard om is te bezoeken, maar bedenk wel dat de stad ook erg duur is. De jachthaven van Cannes is een imposante bezienswaardigheid, waar voor een vermogen aan jachten ligt. Voor verdere informatie kan je terecht bij Casamundo.

Genieten van de rust

Mocht u willen ontsnappen aan de drukte van Cannes dan liggen er enkele mooie eilanden voor de kust van Cannes. De Lerins eilanden zijn prachtig om te zien en hier kan je nog heerlijk genieten van de rust en de natuur. Op Sante-Marguerite staat een beroemd fort dat vier eeuwen oud is. Dit fort werd in het verleden gebruikt om de man met het ijzeren masker voor 10 jaar gevangen te houden. Daarnaast is het ook zeker aan te raden om een wandeling te maken over dit eiland en tijdens de wandeling over dit eiland zal de zalige geur van de Eucalyptusboom je niet ontgaan.

De eilanden liggen zeer dicht aan de kust, maar toch is het af te raden om er naar toe te zwemmen ondanks dat de verleiding hiertoe groot kan zijn, omdat het zo’n klein stuk lijkt. Vanuit Cannes gaan er regelmatig veerboten naar de eilanden. Twijfel niet en neem een kijkje! Voor meer informatie  over Frankrijk kan je terecht bij het Franse bureau voor toerisme.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .
10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.
man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.
aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!