Crisislanden onverminderd populair

Crisislanden Spanje en Griekenland blijven in top 3 staan van meest geboekte vliegvakanties van Nederlanders binnen Europa. Ondanks de economische malaise is Spanje de tweede favoriete Europese vliegbestemming voor zomervakanties dit jaar met een stijging van 1 procent naar ongeveer 458.000 boekingen.

Dat blijkt dinsdag uit cijfers van de brancheorganisatie voor reisondernemingen ANVR van de zomerboekingen die lopen van april tot november. Bijna twee derde van de geboekte pakketreizen is een vliegvakantie. Turkije blijft nummer 1 van de Europese vliegbestemmingen met een stijging in de boekingen dit jaar van 2 procent naar ongeveer 615.000.

Van de vliegvakanties wordt 80 procent binnen Europa gevierd. Wel is dit jaar 1,5 procent minder geboekt naar Europese vliegbestemmingen, terwijl naar verdere oorden juist een plus van in totaal 6 procent te zien is.

Vooral Noord-Afrikaanse landen lijken zich volgens de ANVR te herstellen van de moeilijke periode na de Arabische lente. Zo is Egypte als een van de grootste verre bestemmingen met 6 procent gegroeid naar ruim 70.000 boekingen. Tunesië kent van de Noord-Afrikaanse landen de grootste toename met 104 procent, 37.000 Nederlandse toeristen.

De Verenigde Staten krijgen dit jaar als andere grote verre bestemming ook meer belangstelling van Nederlanders. De ANVR noteerde hier een plus van 17 procent naar ongeveer 70.000 boekingen. Naar de Nederlandse Antillen is 5 procent minder geboekt, maar met circa 50.000 bezoeken is het nog wel de derde bestemming ver weg.

De cijfers van de ANVR zijn gebaseerd op gegevens van ongeveer 1350 verkooppunten van reisondernemingen.

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.
single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.
10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!