Cruisevakanties in 2013 populairder dan ooit

Voor wat voor vakantie ga jij volgend jaar? Zon, cultuur, actief? Of misschien toch eindelijk die cruise die je zolang op het oog had. Uit onderzoek van Vakantie.nl blijkt dat in 2013 meer Nederlanders een cruisevakantie overwegen dan een wintersport. Zeker geschikt voor singles.

Waarom mensen voor een cruisevakantie kiezen? Simpelweg omdat het heel veel voordelen heeft ten opzichte van een strandvakantie of individuele rondreis. Het grootste voordeel van een cruisevakantie is dat het mensen in staat stelt om in een korte tijd veel van de omgeving te zien. Praktisch elke dag – bij lange afstanden heb je een vaardag tussendoor – kom je aan op een nieuwe bestemming. Zo kun je cultuur, natuur en relaxen in één vakantie zonder moeite combineren!

De vooroordelen ontkracht

Cruisevakanties zijn voor oude mensen. Cruisevakanties zijn duur. Cruisevakanties zijn niet geschikt voor kinderen. Vooroordelen waar de cruisewereld regelmatig tegenop moet boksen.

Ervaar zelf eens een cruise en je zult merken dat deze vooroordelen onterecht zijn. Cruisen is hip (ga eens naar Dubai!), cruisen is zeker betaalbaar (een cruise rond de Middellandse Zee kun je al boeken vanaf ca. € 800,-, inclusief ticket). Nergens vind je zoveel animatie tijdens je vakantie!

All inclusive met een beetje extra

Denk jij bij all-inclusive reizen alleen aan grote resorts in Turkije en Egypte? Mis! Ook een cruisevakantie is all inclusive: het eten & drinken zit al bij de reissom in. Geen portemonnee mee als je in je avondjurk aan het diner schuift. Overdag bij het zwembad kun je drankjes bestellen zonder dat er met bonnetjes wordt gerekend. 

Bijzondere cruisebestemmingen

Eilanden vol wit zand, helderblauwe oceanen en tropische warmte… het beeld dat men vaak bij een cruise heeft. Maar dit beeld klopt niet altijd meer. Waar vroeger de cruiseschepen vooral de Caribische eilanden aan deden, kun je nu cruisen over de hele wereld.

Wat dacht je van één van de volgende bestemmingen:

• Indonesië. Dit land timmert hard aan de weg om de grootste cruisebestemming van Azië te worden. Steeds meer cruiseschepen uit binnenland en buitenland leggen aan in de havens van de grootste archipel ter wereld. Spot oerang-oetangs vanaf de boot, ervaar de jungle van Kalimantan en bezoek de lokale bevolking. En ja, de witte stranden heb je hier ook.

• Dubai. Misschien wel jouw cruisebestemming voor 2013. Ga vanuit Dubai op verkenning naar het Arabisch schiereiland, en ervaar de sfeer van 1001 nacht. Ga shoppen in Dubai en zonnen in Oman.

• Noorwegen. Dit land staat bekend om haar overweldigende natuur, met als hoogtepunt de fjorden langs de kust. Vanaf de kant al indrukwekkend, maar wat dacht je van het uitzicht vanaf het water tijdens een cruisevakantie? Je wordt getrakteerd op bergen die loodrecht vanuit het water oprijzen en watervallen die van grote hoogten naar beneden vallen.

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.
vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!