Crusj enige touroperator met alleen groene stoelen

De nieuwe online touroperator Crusj, die reizen organiseert voor hoogopgeleide singles, biedt als enige reisorganisatie in ons land alleen ‘groene’ stoelen aan. Dat kost de klant niets extra’s. Met die financiële bijdrage wordt de uitstoot van CO2 en andere schadelijke broeikasgassen gecompenseerd.

Op dit moment laten touroperators de keuze aan de klant zelf of deze iets wil betalen voor de emissie van CO2 die een vliegtuig veroorzaakt. Dat kost een reiziger ongeveer tien euro voor een reis naar Griekenland. Managing director Emma Blanchard van Crusj: “Naar aanleiding van een vraag over de duurzaamheid van onze reizen hebben we tot deze stap besloten. We laten daarmee zien dat we ons steentje willen bijdragen aan het klimaatprobleem. Vanzelfsprekend blijft een vliegvakantie milieubelastend, maar op deze manier doen we wat we kunnen doen.” Het geld gaat naar de organisatie GreenSeat, die in duurzame energieprojecten investeert.

Tijdens een vliegreis wordt vijf tot vijftien keer meer CO2 uitgestoten dan tijdens een reis per touringcar. Bovendien draagt een vliegreis drie tot acht keer meer bij aan het broeikaseffect dan een treinreis of een autoreis. De verschillen zijn het grootst op korte afstanden van circa 500 kilometer.

Crusj wil verdergaan dan alleen het compenseren van de CO2-uitstoot. Blanchard: “Om de belasting op het milieu te verlagen worden de lakens en handdoeken niet dagelijks gewisseld en de airco en verlichting werken alleen als onze gasten op hun kamer zijn. Ook gaan we onze gasten erop wijzen zuinig te zijn met water. In landen waar wij heen reizen, Griekenland en Portugal, is er zomers vaak een watertekort. Wij moeten daaraan niet onnodig bijdragen door bijvoorbeeld overdreven lang te douchen.”

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.
italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?
ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.
10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!