budget milaan tips

Culinaire vakanties voor singles

Een zwak voor lekker eten, goed wijnen, hou je ook nog eens van koken en is je hobby op vakantie gaan? Nou, zelfs als je op dit moment single bent dan moet echt even verder lezen. Natuurlijk, samen met je lief genieten van een overheerlijke truffelpasta, een goddelijke wijn is misschien je ultieme fantasie…

Maar voor het zover is kun je ook in je eentje (in een leuk gezelschap) optimaal genieten van al het lekkers in het leven. Sterker nog, je kunt je culinaire kennis een beetje opkrikken, maak je straks extra veel indruk op die nieuwe vlam!

Grote liefde

Mijn grote liefde (op culinair gebied dan..) ligt in Italië. Ik kan helemaal lyrisch worden bij de geur van een uitstekende spaghetti vongole, echt snakken naar een perfecte cappuccino, uitkijken naar het moment dat het tijd is voor het Italiaanse aperitief (bij voorkeur in een van mijn favoriete tentje in Milaan) en in helemaal extase raken van een onverwacht heel goed glas witte wijn. Ik geef toe, zelf mijn vrienden vinden het lichtelijk overdreven, maar het is gewoon een feit dat ik niet alleen verliefd ben op Italië als land, maar ook en misschien wel vooral op de Italiaanse keuken.

Op de een of andere manier smaakt het bij een goede Italiaan in Nederland toch nooit zo lekker als in mijn favoriete vakantieland. De lekkerste witte wijn dronk ik ooit op Sicilië, de beste Spritz in Milaan, en de heerlijkste mosselen at ik onlangs nog in Garda. Als ik geen beperking had aan het aantal woorden, schreef ik pagina’s vol over al het lekkers dat ik ooit at en dronk in Italië.

Culinaire vakanties

Wist je dat er ook echt goede culinaire reizen naar Italië zijn? Naar andere landen ook, maar daar hebben we het nu even niet over. Een tijdje geleden kwam ik op deze site terecht en het water liep me meteen in de mond. Geboekt heb ik nog niet maar dat gaat er zeker van komen! Wat een verleiding! Ik zou ze allemaal wel willen doen. Kan natuurlijk niet.. Deze reizen zijn niet specifiek voor singles, maar dat mag de pret niet drukken toch? Ik weet zeker dat je als ware Bourgondiër helemaal aan je trekken zult komen. Meer kookreizen vind je op deze startpagina.  Kras heeft trouwens wel culinair georiënteerde culinaire reizen speciaal voor singles.

Mocht ik nog iets heel bijzonders voor singles tegenkomen, dan zal ik het je zeker laten weten!

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie
By Scott ·
22 februari 2024

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland
By Scott ·
22 februari 2024

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland

Waarom is een wintersportverzekering noodzakelijk voor jouw vakantie?
By Scott ·
3 januari 2024

Waarom is een wintersportverzekering noodzakelijk voor jouw vakantie?

3x tips voor prachtige verre reizen!
By Scott ·
19 december 2023

3x tips voor prachtige verre reizen!

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!