budget milaan tips

Culinaire vakanties voor singles

Een zwak voor lekker eten, goed wijnen, hou je ook nog eens van koken en is je hobby op vakantie gaan? Nou, zelfs als je op dit moment single bent dan moet echt even verder lezen. Natuurlijk, samen met je lief genieten van een overheerlijke truffelpasta, een goddelijke wijn is misschien je ultieme fantasie…

Maar voor het zover is kun je ook in je eentje (in een leuk gezelschap) optimaal genieten van al het lekkers in het leven. Sterker nog, je kunt je culinaire kennis een beetje opkrikken, maak je straks extra veel indruk op die nieuwe vlam!

Grote liefde

Mijn grote liefde (op culinair gebied dan..) ligt in Italië. Ik kan helemaal lyrisch worden bij de geur van een uitstekende spaghetti vongole, echt snakken naar een perfecte cappuccino, uitkijken naar het moment dat het tijd is voor het Italiaanse aperitief (bij voorkeur in een van mijn favoriete tentje in Milaan) en in helemaal extase raken van een onverwacht heel goed glas witte wijn. Ik geef toe, zelf mijn vrienden vinden het lichtelijk overdreven, maar het is gewoon een feit dat ik niet alleen verliefd ben op Italië als land, maar ook en misschien wel vooral op de Italiaanse keuken.

Op de een of andere manier smaakt het bij een goede Italiaan in Nederland toch nooit zo lekker als in mijn favoriete vakantieland. De lekkerste witte wijn dronk ik ooit op Sicilië, de beste Spritz in Milaan, en de heerlijkste mosselen at ik onlangs nog in Garda. Als ik geen beperking had aan het aantal woorden, schreef ik pagina’s vol over al het lekkers dat ik ooit at en dronk in Italië.

Culinaire vakanties

Wist je dat er ook echt goede culinaire reizen naar Italië zijn? Naar andere landen ook, maar daar hebben we het nu even niet over. Een tijdje geleden kwam ik op deze site terecht en het water liep me meteen in de mond. Geboekt heb ik nog niet maar dat gaat er zeker van komen! Wat een verleiding! Ik zou ze allemaal wel willen doen. Kan natuurlijk niet.. Deze reizen zijn niet specifiek voor singles, maar dat mag de pret niet drukken toch? Ik weet zeker dat je als ware Bourgondiër helemaal aan je trekken zult komen. Meer kookreizen vind je op deze startpagina.  Kras heeft trouwens wel culinair georiënteerde culinaire reizen speciaal voor singles.

Mocht ik nog iets heel bijzonders voor singles tegenkomen, dan zal ik het je zeker laten weten!

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.
aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.
man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.
italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!