De 10 best verkochte personeelsreizen van 2012

Door de economische crisis lieten bedrijven de afgelopen jaren minder personeelsreizen organiseren. Voor 2013 lijkt de vraag zich te stabiliseren.

Italië was in 2012 het meest verkocht.

Personeelsreis specialist Incentive-Direct.nl uit Haarlem analyseert elk jaar de meest recente ontwikkelingen op het gebied van personeelsreizen en incentive-reizen.

De mogelijkheden zijn gegroeid

Ofschoon veel bedrijven het budget voor personeelsreizen bevroren hebben zijn er ook nog steeds bedrijven die een goed resultaat te vieren hebben. Ook een jubileumjaar laat zich moeilijk uitstellen. Daarom gaan jubilerende ondernemingen nog steeds op pad.

“Wel zijn de beschikbare budgetten vaak minder geworden. Maar omdat ook de tarieven van hotels en airlines omlaag zijn gegaan is er veel mogelijk” aldus Jaap Maarse, managing director van Incentive Direct. De echte incentivereizen, voor verkopers die hun targets gehaald hebben, zijn niet gestopt: deze reizen verdienen zichzelf gemakkelijk terug. 

Comeback: Italië personeelsreisbestemming nr 1

Voor het eerst in lange tijd was Italië het belangrijkste land om naar toe te gaan. Italië had zich de laatste decennia uit de markt geprezen maar onder druk van de recessie en door de komst van lowcost airlines werd het land weer goedkoper en dus ook populairder.

“Het zou me niet verbazen als ook Griekenland in 2013 een comeback gaat maken”. Zwitserland heeft het daarentegen juist zwaar omdat het op moet boksen tegen een ongunstige wisselkoers. Een typische personeelsreis duurt 2 à 3 dagen en daar is nauwelijks verandering in gekomen.

TOP 5 Personeelsreizen 2012 per land

1. Italie

2. Spanje

3. Frankrijk

4. Groot-Brittannië

5. Finland

TOP 10 Personeelsreizen 2012 per plaats

1. Barcelona

2. Lapland

3. Lissabon

4. Sicilie

5. Milaan

6. Parijs

7. Londen

8. Marrakech

9. Edinburg

10. Boedapest

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.
ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?
single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.
lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!