wintersport winterzon

De 10 beste skiresorts

De krokusvakantie staat voor de deur en dat wil zeggen dat er weer heel wat vakantiegangers op zoek gaan naar de sneeuw. Zoekmachine GoEuro onderzocht 2200 skigebieden en stelde een top 100 samen. Hieronder bekijk je alvast de top 10.

Perfecte wintersportbestemming

Om je te helpen de perfecte wintersportbestemming uit te zoeken, heeft het reisteam van reiszoekmachine GoEuro 2.200 skigebieden onderzocht en daaruit een lijst van de Top 100 ski resorts in Europa opgesteld. Zo wordt het zoeken naar een perfecte skilocatie een stuk gemakkelijker.

30 criteria

GoEuro vergeleek skigebieden in 19 verschillende landen en hield daarbij rekening met 30 criteria. Op basis daarvan, hebben ze de beste skigebieden uit elk land geselecteerd zodat iedereen, ongeacht welk niveau of budget, het perfecte skigebied voor zijn of haar volgende vakantie kan vinden. Ze analyseerden niet alleen de officiële websites van de skiresorts, maar verzamelde ook reviews van reizigers en professionals om de criteria te definiëren.

Ranking skiresorts

De uiteindelijke ranking is gebaseerd op 4 criteria: de prijs-kwaliteitsverhouding, de toegankelijkheid van het resort, de après-ski gelegenheden en het aanbod aan familieactiviteiten. Deze factoren kunnen allemaal onafhankelijk gefilterd worden, of als totale score van alle categorieën gecombineerd worden weergegeven.

De top 10 vind je hieronder. De volledige lijst vind je hier.

  1. Sint Anton am Arlberg – Oostenrijk
  2. Ischgl – Oostenrijk
  3. Val Gardena – Italië
  4. Zermatt – Zwitserland
  5. Zell Am Ziller (Zillertal) – Oostenrijk
  6. Kitzbühel – Oostenrijk
  7. St. Moritz – Zwitserland
  8. Saalbach – Oostenrijk
  9. Schladming – Oostenrijk
  10. Chamonix – Frankrijk

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!