De 10 lekkerste yogabestemmingen

Wil jij in het nieuwe jaar op vakantie eens écht ontspannen? Een vakantie voor lichaam en geest? Dan kan je jezelf ook verwennen met een yogareis naar een verre exotische plek op de wereld, ver weg van alle dagelijkse stress en routine. Droom je al weg? Dit zijn volgens de Telegraaf de 10 lekkerste plekken ter wereld voor een yogavakantie.  

1. India, Rishikesh

De eerste bestemming die we aanbevelen voor een yogavakantie ligt- hoe kan het ook anders – in India, waar ooit de wieg van de yoga heeft gestaan. In dit grote Aziatische land heeft men het beoefenen van yoga altijd in stand gehouden zodat deze lange culturele traditie door de jaren heen bewaard is gebleven.

Rishikesh, gelegen in het noorden van India, was in 1968 de reisbestemming van de Beatles, die daar de zin van het leven wilden ontdekken en lessen in meditatie volgden van de Indiase goeroe Maharishi Mahesh Yogi. Een aanrader in Rishikesh is hotel Dewa Retreat. Hier worden yogasessies aan reizigers aangeboden, waarbij je jezelf kunt herontdekken en je je batterij weer helemaal kunt opladen. Met verschillende stijlen van yoga zoals Hatha Yoga, Power Yoga en Restorative Yoga zal je leren om meer van je innerlijke mens te begrijpen.

2. India, Goa

Voor India moeten we toch minstens twee plekken vrij houden in onze top 10 van yogavakanties. Daarom noemen we na Rishikesh hier ook Goa, gelegen aan de westkust, in de regio Konkan. De witte zandstranden en ongerepte natuur zijn de perfecte locatie om yoga en meditatie te beoefenen. Het lichaam, de geest en de ziel kunnen hier optimaal regenereren. Het eiland heeft zijn naam gegeven aan het genre Goa trance en was in de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw een populaire bestemming voor de hippies van weleer.

In deze paradijselijke locatie kun je verblijven in het Yogamagic Eco Retreat. Het is een oase van rust, op slechts twee kilometer van de gouden stranden van Noord-Goa. Hier kun je dagelijks yogalessen volgen en ’s avonds kun je de tempel in om met yoga je balans, je kracht en je concentratie te herwinnen.

3. Midden-Amerika, Costa Rica

Costa Rica is de groene bestemming bij uitstek. De prachtige zandstranden hier zijn de ideale plek voor veel toeristen om innerlijk welzijn te vinden. Costa Rica scoort jaarlijks zeer hoog in de rangschikking van gelukkigste landen ter wereld. Het land is grotendeels bedekt met tropisch bos en het heeft de grootste verscheidenheid van orchideeën ter wereld. De prachtige natuur en de ongerepte stranden scheppen een waar paradijs, uitstekend geschikt voor ecotoerisme in combinatie met een yogavakantie.

Dat is bijvoorbeeld mogelijk in het Anamaya Resort, gelegen in Montezuma. De nabijheid van de spectaculaire watervallen, het uitzicht op zee, het zwembad en de pure energie van de medewerkers zullen je helpen om innerlijk welzijn en een juiste balans in je denken en in je leven te vinden.

Strand Costa Rica

4. Guatemala, Santa Cruz La Laguna

Het diepste meer in Midden-Amerika is de ideale bestemming om eens goed de ​​sfeer van mystiek en charme in te ademen. Bij aankomst in deze regio zal je versteld staan van de schoonheid van het land. Aan de zuidelijke horizon rijzen drie vulkanen naar de hemel, omringd door verschillende heuvels en aan de oevers van het Meer van Atitlan liggen een aantal Mayadorpen. In dit nationale park kun je alles leren over de Mayacultuur en de cultus van de volksheilige Maximón.

Direct aan de oevers van het Meer van Atitlan ligt Hotel Casa Rosa, in het dorp Santa Cruz La Laguna. Een eenvoudige setting, maar een spectaculair uitzicht is wat je hier krijgt voorgeschoteld, uitermate geschikt voor yoga en meditatie. Guatemala kent ook waanzinnig mooie stranden

5. Thailand, Koh Samui

Dit eiland, gelegen ten zuidwesten van de Golf van Thailand, is gezegend met een weelderige, groene vegetatie. De hippies van de jaren zestig waren de eerste toeristen die hier kwamen genieten. Vandaag de dag is toerisme een belangrijk bestaansmiddel op Koh Samui en er zijn dan ook vele hotels. Gelukkig kun je er nog wel rustige plekjes vinden, waar de accommodatie is aangepast aan de omgeving en de natuur niet te veel op de achtergrond wordt weggedrukt.

Een aanbeveling is het Kamalaya Wellness Sanctuary and Holistic Spa Resort. Yoga, holistische geneeskunde, Ayurveda therapieën, wellness, meditatie en religie, het is hier allemaal verwerkt in speciaal opgezette programma’s op basis van asanas (fysieke houdingen), pranayama (ademhaling) en meditatie.

6. Indonesië, Bali

Het Indonesische eiland Bali is wereldwijd bekend als een toeristische bestemming. Er zijn ideale locaties om te surfen, maar er is ook ruiger gebied, geschikt voor plattelandstoerisme. Voor rust kun je ook prima de diepte in: het is hier heerlijk snorkelen. In het midden van het eiland ligt de stad Ubud, die zo langzamerhand is uitgegroeid tot de zetel van Bali Spirit, een festival gewijd aan yoga, muziek en dans dat mensen uit de hele wereld aantrekt.

Voor een yogavakantie kun je naar het Kura Kura Yoga Retreat, een rustige, intieme plek. De fluitende vogels, de ongerepte stranden, de plaatselijke tempels en de deinende golven zijn perfecte bijkomstigheden bij de yoga-oefeningen.

bali yoga vakantie

7. Spanje, Ibiza

Ibiza, het beroemdste eiland van de Balearen dat wereldwijd bekend is vanwege de nachtclubs en de feesten, heeft ook idyllische stranden, prachtige fietsroutes, wandelpaden en plekken waar je rust en ontspanning vindt. Ideaal voor yoga. We kunnen ons voorstellen dat je voor een yogavakantie niet snel aan Ibiza denkt, maar toch kan dat hier heel goed, bijvoorbeeld in de Ibiza Luxury Yoga & Fitness Spa.

Hier combineer je yoga, pilates en een health spa met een luxe verblijf op het eiland Ibiza. Er zijn zowel binnen- als buitenruimtes in het resort die hiervoor worden ingezet. Yoga en sport, maar ook meditatie kun je hier beoefenen. Verder kun je je hier vermaken met massages, een sauna en een hammam. Je krijgt hier veganistische, macrobiotische voeding voorgeschoteld om eens lekker te ontgiften.

8. Frankrijk, Orléans

Op slechts 120 kilometer van de Franse hoofdstad Parijs, aan de rivier de Loire, ligt Orléans. Een beroemde naam omdat de stad voor altijd verbonden is met Jeanne d’Arc. Het is een rustig gebied, gekenmerkt door fraai natuurschoon en een sfeer die prima geschikt is voor een yogareisje. Je kunt hier heerlijke lange wandelingen maken, zwemmen in de meren, en de Franse paleizen en kastelen van de Loire bezoeken.

Voor een yogavakantie in dit deel van Frankrijk is er niets beter dan de Ashram de Yoga Sivananda: een door grote bomen omgeven villa met knusse kamers, waar rust en stilte heersen voor de yogi die zich willen wijden aan het onderwijs van gespecialiseerde docenten.

9. Italië, Toscane

Ook in Italië zijn er yoga-retraites, ongerepte plekjes die worden gewijd aan rust en ontspanning. Eén daarvan is Ebbio, een gebied in de buurt van Monteriggioni, vlakbij Siena, in Toscane. Je treft hier een mengeling van natuur en meditatietechnieken geïnspireerd door Osho Nirdosh, de huidige eigenaar van Ebbio, die hierheen kwam om zijn droom te verwezenlijken. Vandaag de dag komen reizigers uit de hele wereld naar Ebbio voor een yogavakantie in een unieke omgeving.

Bij Ebbio kun je je yogavakantie combineren met mountainbiken, wandelen, wandelen met ezels en paardrijden: een uiterst geschikte plek voor outdoor-activiteiten. Ook Saturnia is een aanrader!

Saturnia Wellness

10. Italië, Marche

De Italiaanse regio Marche – of Marken, zoals we het in Nederland noemen – is een oase van rust en sereniteit die het gehele jaar door aanhoudt! Het magische Monti Sibillini natuurpark is ideaal voor wandeltochten om dit schilderachtige landschap en de pittoreske vergezichten in je op te nemen. Vanuit de hele wereld komen de toeristen in de zomer naar de prachtige Riviera del Conero. Dit is een gebied dat de moeite van een bezoek waard is, vooral ook vanwege de vele authentieke dorpjes en het heerlijke eten dat je hier kunt vinden.

In de stad Treia, in de provincie Macerata, ligt de boerderij Fontechiara. Spiritualiteit en natuur omhelzen elkaar hier in een wervelende kronkeling. Lerares Alison Francis deelt haar kennis en expertise en maakt je wegwijs in Akhanda yoga. Ook kun je hier diverse workshops volgen: Pranayama, filosofie, yogalessen in de ochtend en middag, meditatieve wandelingen op het strand en sessies gericht op problemen zoals slapeloosheid. Het vegetarisch eten is de basis van dit proces van voedsel voor de ziel en lichaam!

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!