vakantieklachten

De 10 meest idiote vakantieklachten

Hoewel de meeste mensen genieten van hun welverdiende zomervakantie is het lang niet voor iedereen zo’n feestje. Sommige vakantiegangers komen namelijk met de meest idiote klachten bij hun reisbureau. Medewerkers van Thomas Cook zagen wel een aantal hele bijzondere voorbijkomen. Lees en huiver….

  1. ‘Wie heeft die siësta uitgevonden?’

Een gezin op vakantie in het uiterste zuiden van Spanje beklaagde zich over de ‘luie winkeluitbaters’ in het dorpje waar hun hotel lag. Want iedere middag als zij wilden gaan shoppen, waren de winkels dicht. ,,Ze nemen daar de siësta wel erg letterlijk. Kunnen jullie die siësta niet afschaffen?”

  1. Eitje eten

Toen een familie een huisje boekte op een vakantiepark, waren ze erg tevreden dat de keuken goed was uitgerust. Eens ter plaatse verdween die tevredenheid jammer genoeg snel. ,,Wat in jullie brochure staat, klopt niet. Want we hebben lang gezocht naar een eiersnijder, want wij eten graag eieren. Die eiersnijder hebben we niet gevonden. Zo goed uitgerust was die keuken dus toch niet.”

  1. De Amerikanen zijn er sneller!

Franklin Braeckman van Thomas Cook in België vertelt: ,,Een gezin op vakantie in de Caraïben was heel erg tevreden over het vakantieresort. Ze hadden toch een opmerking. ‘Het is niet eerlijk dat wij meer dan negen uur moeten vliegen om hier te komen. We spraken met een Amerikaans gezin en zij waren er binnen vier uur’.”

  1. Confrontatie met de natuur

,,Ook de ‘confrontatie’ met de natuur kan soms voor verrassingen zorgen”, weet Braeckman. ,,We kregen een vraag waarom de dieren in een plaatselijke dierentuin zo triest keken. Of waarom we niet duidelijker hadden aangegeven dat er in de zee, waar je fijn kan snorkelen, ook vissen zwemmen en dat de kinderen daar erg van geschrokken waren. En dat het toch wel vervelend was, al dat zand. Waardoor je je helemaal moest afkloppen voor je naar de kamer ging. Of nog eentje: dat nergens in de brochure sprake was van muggen en die zaten er dus wel.”

  1. Curry in India?

Een iets ouder koppel maakte hun droomreis naar India. Prachtig land. Alleen, de Indiase keuken beviel hen minder. ,,Overal krijg je die vreselijke curry’s te eten. In restaurants, in ons hotel. Het lijkt wel of dat hun nationale gerecht is. Wij houden niet van pikant. Jammer. Gelukkig was er wel veel vers fruit.”

  1. Overal Spanjaarden

Voor een familie die voor een vakantie in Zuid-Spanje koos, was het wel heel erg schrikken. ,,Overal Spanjaarden. Echt overal: de taxichauffeurs, het hotelpersoneel, in de winkeltjes in het dorp. Maar wij spreken geen Spaans. En zij begrepen geen Nederlands. Dat zouden jullie toch in de brochure moeten vermelden.”

  1. Samen in bed

Een koppel vroeg bij de boeking om een kamer met twee bedden. Bij aankomst in het hotel bleek dat er een kingsize bed in de kamer stond. ,,Volgens de klant waren wij daarom verantwoordelijk voor… de zwangerschap van de dame. Dat zou nooit zijn gebeurd wanneer ze een kamer met twee bedden hadden”, zegt Braeckman.

  1. De vloer is lava

,,Volgens de website was het dorpje waar ons hotel lag, gelegen naast een vulkaan. Correct. Maar toen we er aankwamen, was er geen lava te zien.” Gelukkig maar. ,,Volgens ons was het geen vulkaan, maar een berg. We voelen ons bedrogen.”

  1. Onbegrepen

Een ander stel durfde de eerste dagen van zijn vakantie de kamer niet uit. ,,Aan de binnenkant van onze deur hing een kaartje: ‘Do not disturb’. We dachten dat we de kamer niet uit mochten van het hotelpersoneel. We snapten niet waarom, want wanneer we naar buiten keken, was het erg druk rond het zwembad. Toen mijn man zich toch tot aan de receptie durfde begeven, deden ze alsof ze niet begrepen waar we het over hadden. De volgende dagen hebben we het ‘verbod’ genegeerd en zijn we toch uit onze kamer gekomen. Kan u ons misschien uitleggen wat hier de bedoeling van was?”

  1. Geen rust, want mijn man is afgeleid

Voor een dame was de vakantie allesbehalve de zorgeloze week die ze gehoopt had. ,,Het strand bij ons hotel lag vol met vrouwen die in de zon lagen zonder bovenstukje. Mijn echtgenoot was voortdurend afgeleid door al die topless dames. Je kan je wel voorstellen dat ik daardoor ook niet meer rustig op het strand kon liggen.” Of de echtgenoot het ook niet zo prettig vond, stond niet in de mail.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!