De 10 mooiste stranden ter wereld

Ons land heeft natuurlijk een flink aantal prima stranden te bieden, maar er zijn stranden waar het zand net even fijner is, waar het water helderder en warmer is en waar het dus prima toeven is. Hier een toplijstje met tien perfecte stranden van over de hele wereld.

1. Matira Beach, Bora Bora, Tahiti
Dromen worden hier werkelijkheid, zo lijkt het wel. Dit strand op Bora Bora is een beetje de Gwyneth Paltrow onder de stranden, en misschien zelfs een beetje te perfect om geloofwaardig te zijn.

Bora Bora is een zeer populaire bestemming voor veel toeristen, en dat heeft uiteraard zo zijn gevolgen: er zijn veel accomodaties variërend van luxe resorts tot voordelige appartementen en bungalows op het eiland te vinden. Maar gelukkig zijn er ook nog plaatsen zoals Matira Beach, waardoor je in ieder geval weer volledig beseft waarom dit zo’n populaire bestemming is geworden.

2. Anse Source d’Argent, Seychellen
Dit is een strand dat van iedereen die een camera kan vasthouden een fotograaf maakt, dus een strand dat beslist niet in deze lijst mag ontbreken. Het strand is gelegen op La Dique, het op twee na grootste eiland van de Seychellen. De mix van het poederwitte en flamingo-roze zand maakt dit één van de meest gefotografeerde stranden van de wereld.

Door een rif voor de kust is de zee er bovendien heerlijk rustig, en kun je er dus heerlijk snorkelen. Maar lekker niets doen en gewoon genieten kan natuurlijk ook…

3. Champagne Beach, Vanuatu
Vanuatu in het zuiden van de Stille Oceaan, haalde een paar jaar geleden de voorpagina’s van alle kranten wereldwijd, met het bericht dat de bewoners van dit land de gelukkigste mensen op aarde zouden zijn. En wie zou er inderdaad niet gelukkig, blij en euforisch zijn, met stranden zoals het Champagne strand in je nabijheid?

Het strand dankt zijn naam aan het fenomeen dat de eerste reizigers in dit gebied waarnamen: namelijk dat het ondiepe water voor het strand wel leek te bruisen zoals champagne. Dit effect wordt veroorzaakt door gas dat uit het vulkanische gesteente onder het zand onder water naar boven toe ontsnapt.

4. Whitehaven Beach, Queensland, Australië
Whitehaven Beach is een strand van meer dan vier kilometer lengte met zand dat voor 98 procent uit puur siliciumoxide bestaat. Het strand maakt deel uit van het Nationale Park op het Whitsunday eiland. Een onderdeel van de beheerstrategie van de autoriteiten is dat je je speciaal moet inschrijven voor een rondleiding met gids en dat je slechts een paar uur op het strand mag verblijven.

Wel moet je hier in de zomermaanden oppassen voor kwallen, een botsing met de exemplaren die je hier kunt tegenkomen kan een heel vervelende en pijnlijke ervaring opleveren… Wil je het zekere voor het onzekere nemen, huur dan een soort wetsuit waardoor je van top tot teen beschermd bent.

5. Tulum, Mexico
Dit is naast de stranden in Normanië die werden gebruikt tijdens D-day, een van de stranden waar je en een bruin kleurtje door de zon kunt opdoen en tevens een duik in de geschiedenis kunt nemen. Want zeg nu zelf, zoveel plaatsen zijn er niet op de wereld, waar je kunt zwemmen in de schaduw van een archeologische nalatenschap van de Maya’s.

Dit poederwitte strand bij Tulum, grenzend aan jadegroen water, is beroemd omdat er op de klif boven het strand resten zijn te vinden van een Maya ruïne. Ook het water voor de kust heeft het nodige te bieden: zo is dit ook een uitstekende duikplek.

6. Pulau Perhentian Kecil, Maleisië
Dit strand heeft een geweldige reputatie en als je een echte strandliefhebber bent, heb je de naam vast al eens horen vallen. Er zijn meerdere Perhentian eilanden bij Maleisië, de twee belangrijkste daarvan zijn: Pulau Perhentian Kecil (ofwel het kleine Perhentian eiland) dat geschikt is voor de rugzaktoerist, en Pulau Perhentian Besar (ofwel het grote Perhentian eiland), waarop ook wat duurdere en exclusievere verblijfsaccomodaties te vinden zijn.

Als je vanaf het prachtige strand het kristalblauwe water induikt loop je grote kans tussen zeeschildpadden en kleine haaitjes te zwemmen. Angst voor die laatste hoef je niet echt te hebben, want het formaat van de haaien is niet van die aard dat ze afschrikwekkend en levensgevaarlijk zijn.

7. Maya Bay, Ko Phi Phi, Thailand
Als het op stranden aankomt, heeft Leonardo DiCaprio beslist smaak. Sinds DiCaprio schitterde in de film “The Beach,” die hier is opgenomen, is het wel een stuk drukker geworden op en langs het strand hier in Thailand. Toch staat de plek nog altijd op ons lijstje, want het is een te perfect strand om aan voorbij te gaan.

Het witte zand van Maya Bay heeft steile kalkstenen kliffen in de rug en onder water liggen er een aantal prachtige koraalriffen, die de plaats een uitstekende duik- en snorkelplek maken.
Het is er overdag vaak heel druk; probeer daarom eens vroeg op te staan om dan in relatieve rust van het fantastische strand te genieten – of ga er na vijf uur in de namiddag naartoe.

8. Grace Bay Beach, Providenciales, Turks en Caicoseilanden
Dit 40 kilometer lange eiland heeft een zandstrand van zo ongeveer twintig kilometer lengte, dat tot de fijnste ter wereld behoort.

Omdat het eiland dicht bij een trekroute van bultrugwalvissen ligt kun je hier vaak vanaf je strandstoel een groepje van deze fascinerende dieren voorbij zien zwemmen. Omdat je ook vanaf deze plaats uitzonderlijk goed kunt duiken, groeit het toerisme naar dit eiland en dit strand de laatste tijd fors.

9. Boulders Beach, Kaapstad
Hier op Boulders Beach, kun je een van de fenomenen waarnemen die Zuid-Afrika bij toeristen zo populair maakt, namelijk pinguïns op het strand.

Het strand is de vaste thuisbasis van een kolonie van zo ongeveer 3000 Zwartvoetpinguïns. De beste plaats om deze pinguïns de zee in en uit te kunnen zien komen, is vanaf een speciaal gebouwd platform vlakbij Foxy Beach. Het strand bij Boulders Beach is onderdeel van het Nationale Park van de Tafelberg.

10. Nungwi, Zanzibar
Het eiland Zanzibar is al heel lang geliefd bij reizigers, daarbij worden de oude stenen hoofdstad en de fraaie stranden van het eiland veel bezocht.

De laatste tijd zie je steeds meer toeristen die naar Nungwi trekken, een nederzetting aan de noordkust van het eiland. In de vele baaitjes hier kun je als bezoeker bijna letterlijk over het water lopen, met heel fijn poedersuikerkleurig zand tussen je tenen. Het azuurblauwe water en de koraalriffen die er zijn, herbergen bovendien een heleboel soorten vissen en ander interessant onderwaterleven.

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

3 tips voor je singlereis
By Scott ·
25 januari 2023

3 tips voor je singlereis

Single vakantie naar Toscane? 4 tips
By Scott ·
3 februari 2023

Single vakantie naar Toscane? 4 tips

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!