instagram favoriete reisfoto

De 10 populairste Europese steden op Instagram

Reizen gaat tegenwoordig niet enkel over het ontdekken van nieuwe plaatsen, culturen en gerechten, maar ook vooral over het delen op social media. Er worden dagelijks dan ook duizenden jaloersmakende foto’s geplaatst op Instagram van trips naar prachtige plaatsen en bezienswaardigheden. Maar welke stad spant eigenlijk de kroon en is het meest ‘Instagrammable’? HomeToGo zocht het uit en maakte een selectie uit de 100 meest bezochte Europese steden.

De 10 meest gefotografeerde steden van Europa

#hastags

Met in totaal bijna 120 miljoen hashtags is Londen de absolute favoriet op Instagram en daarmee de meest gefotografeerde Europese stad. De Engelse hoofdstad zit dan ook vol met fotogenieke bezienswaardigheden zoals de London Eye (2,8 miljoen tags), Buckingham Palace (1 miljoen tags) en bovenal de Big Ben. De historische klokkentoren, eigenlijk Elizabeth Tower genaamd, werd maar liefst 3 miljoen keer getagd en staat daarmee op de eerste plaats als de meest vastgelegde bezienswaardigheid van Europa.

Londen

De Engelse hoofdstad wordt op enige afstand gevolgd door de stad van zowel de liefde als het licht, Parijs. Een bezoekje aan Parijs werd ruim 100 miljoen keer op Instagram gedeeld. De Instagram-hotspot bij uitstek was daarbij de Eiffeltoren (met 2,8 miljoen tags). Op de derde plaats en op veilige afstand staat Barcelona met ruim 47 miljoen hashtags.

Hollands glorie

In de lijst is er ook plaats voor wat Hollandse glorie. De historische architectuur, kleurrijke tulpen en vele grachten in Amsterdam zijn een grote hit op Instagram. Het ‘Venetië van het Noorden’ werd meer dan 26 miljoen keer op Instagram getagd waarmee de stad op plek 7 is geëindigd. De populairste attractie voor een Instagram kiekje waren de, inmiddels weggehaalde, ‘I amsterdam’-letters op het Museumplein. De iconische letters werden maar liefst 1,4 miljoen getagd op Instagram.


Rank
Stad Hashtags
1 London 119.900.000
2 Paris 100.800.000
3 Barcelona 47.360.000
4 Rome 44.851.000
5 Berlin 36.078.000
6 Madrid 31.200.000
7 Amsterdam 26.700.000
8 Lissabon 17.737.000
9 Hamburg 15.256.000
10 Valencia 14.063.000

Methodologie

De top 10 is gebaseerd op de 100 meest geboekte Europese steden op HomeToGo. Bij al deze steden werd er gekeken naar het aantal hashtags op Instagram.  De gegevens werden verzameld op 20.02.2019.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.
aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.
koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .
ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?
tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.
man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!