fietsen stedentrip

De 10 vriendelijkste landen ter wereld

Wil je op vakantie vooral blije gezichten zien en ontvangen worden met een glimlach? Dan moet je volgens het nieuwe Travel & Tourism Competitiveness Report van het World Economic Forum naar Spanje.

Smile in Europa

In totaal werden 141 landen geanalyseerd op verschillende vlakken. Zo werd onder meer gekeken naar de toeristische infrastructuur en het cultuur- en entertainmentaanbod. Daaruit blijkt dat Europa heel goed scoort: maar liefst zes plaatsen in de top tien zijn ingenomen door Europese landen.

Spanje topper

Spanje prijkt helemaal bovenaan de lijst. Frankrijk staat op nummer twee en dat is enigszins verrassend. Onze zuiderburen kampten vorig jaar nog met een imagoprobleem. CNN berichtte toen dat uit verschillende reisenquêtes bleek dat onze zuiderburen heel nors overkomen.

Franse dienstverlening

De Fransen beseften dat hun houding funest was voor het toerisme en de economie. ‘We moeten de betekenis van gastvrijheid herontdekken’, zei minister van innovatie Fleur Pellerin in juni 2014 op een toerismeconferentie. ‘Iedereen geeft toe dat we vriendelijker kunnen zijn wat betreft de kwaliteit van dienstverlening.’

Top 10

Hun inspanningen hebben geloond en leveren nu dus een mooie tweede plaats op in deze ranking. De top vijf wordt vervolledigd door Duitsland, Verenigde Staten en Engeland, maar van België is geen spoor te bekennen in de top tien:

1. Spanje
2. Frankrijk
3. Duitsland
4. Verenigde Staten
5. Engeland
6. Zwitserland
7. Australië
8. Italië
9. Japan
10. Canada

In deze landen word je volgens de lijst het minst vriendelijk behandeld:

1. Tsjaad
2. Guinea
3. Angola
4. Jemen
5. Mauritanië
6. Burkina Faso
7. Burundi
8. Myanmar
9. Haïti
10. Sierra Leone

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.
ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?
aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.
luxe hotels met kinderen
By Margret ·
23 juli 2021

Kamperen zorgt voor fijne vakantie herinneringen

Het zijn bij jou ook vast de simpele kampeervakanties met je ouders waaraan je met plezier terugdenkt. Voor kinderen hoef je namelijk geen dure en luxe reisjes te regelen naar een ver oord, om je kinderen fijne herinneringen aan vakanties te bezorgen.
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!