fietsen stedentrip

De 10 vriendelijkste landen ter wereld

Wil je op vakantie vooral blije gezichten zien en ontvangen worden met een glimlach? Dan moet je volgens het nieuwe Travel & Tourism Competitiveness Report van het World Economic Forum naar Spanje.

Smile in Europa

In totaal werden 141 landen geanalyseerd op verschillende vlakken. Zo werd onder meer gekeken naar de toeristische infrastructuur en het cultuur- en entertainmentaanbod. Daaruit blijkt dat Europa heel goed scoort: maar liefst zes plaatsen in de top tien zijn ingenomen door Europese landen.

Spanje topper

Spanje prijkt helemaal bovenaan de lijst. Frankrijk staat op nummer twee en dat is enigszins verrassend. Onze zuiderburen kampten vorig jaar nog met een imagoprobleem. CNN berichtte toen dat uit verschillende reisenquêtes bleek dat onze zuiderburen heel nors overkomen.

Franse dienstverlening

De Fransen beseften dat hun houding funest was voor het toerisme en de economie. ‘We moeten de betekenis van gastvrijheid herontdekken’, zei minister van innovatie Fleur Pellerin in juni 2014 op een toerismeconferentie. ‘Iedereen geeft toe dat we vriendelijker kunnen zijn wat betreft de kwaliteit van dienstverlening.’

Top 10

Hun inspanningen hebben geloond en leveren nu dus een mooie tweede plaats op in deze ranking. De top vijf wordt vervolledigd door Duitsland, Verenigde Staten en Engeland, maar van België is geen spoor te bekennen in de top tien:

1. Spanje
2. Frankrijk
3. Duitsland
4. Verenigde Staten
5. Engeland
6. Zwitserland
7. Australië
8. Italië
9. Japan
10. Canada

In deze landen word je volgens de lijst het minst vriendelijk behandeld:

1. Tsjaad
2. Guinea
3. Angola
4. Jemen
5. Mauritanië
6. Burkina Faso
7. Burundi
8. Myanmar
9. Haïti
10. Sierra Leone

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

vakantie relatie seks
By Monique ·
9 november 2021

Passie, liefde en seks op reis

Als single verliefd worden, de vlinders in je buik voelen op vakantie, heerlijk! En wat let je ook? Je bent ten slotte een vrij en blij en hoeft aan niemand verantwoording af te leggen. Menig single raakt dan ook wel eens tot over zijn oren verliefd op reis.
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.
singlereis japan
By Monique ·
16 november 2021

Veelzijdige singlereis: Japan

Japan zal je elk moment verbazen, niets is wat het lijkt. Een reis door ‘het land van de rijzende zon’ is een reis vol contrasten, afwisseling en een kennismaking met eigentijdse wereldsteden, oude heiligdommen en een overweldigende natuur.
streetfood steden
By Monique ·
23 november 2021

In deze 5 steden proef je het lekkerste street food

Elke plek heeft wel een paar lokale specialiteiten die waarschijnlijk de moeite waard zijn om te proberen, maar waar hebben ze nou het allerbeste en lekkerste street food? We geven je 5 tips!
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!