geen massatoerisme

De 16 minst bezochte toeristische plekken ter wereld

Terwijl binnenkort de mooiste stranden, populairste badplaatsen en meest pittoreske dorpjes opnieuw overspoeld zullen worden door toeristen, zijn er voldoende plekjes in de wereld waar bijna nooit een hond – of toerist – komt. Van Bhutan in Azië tot San Marino in Europa, dit zijn de minst bezochte plekken ter wereld volgens de World Tourism Organisation van de Verenigde Naties.

Wereldwijd zijn er veel landen die quasi nooit door toeristen bezocht worden – op Tom Waes na – omwille van de afstand, de exclusiviteit of de (on)veiligheid van het land in kwestie. Het volgende lijstje bevat alle landen die in het afgelopen jaar het minst bezoekers over de vloer kregen:

 1. Liechtenstein – Europa (69.000 bezoekers)
 2. Moldavië – Europa (121.000 bezoekers)
 3. San Marino – Europa (60.000 bezoekers)
 4. Bhutan – Azië (155.000 bezoekers)
 5. Bangladesh – Azië (125.000 bezoekers)
 6. Timor – Azië (66.000 bezoekers)
 7. Brunei – Azië (219.000 bezoekers)
 8. Kiribati – Oceanië (4.000 bezoekers)
 9. Tuvalu – Oceanië (2.000 bezoekers, waaronder prins William en Kate Middleton enkele jaren geleden)
 10. Montserrat – Caraïben (9.000 bezoekers)
 11. Anguilla – Caraïben (79.000 bezoekers)
 12. Frans Guyana – Zuid-Amerika (199.00 bezoekers)
 13. Belize – Midden-Amerika (386.000 bezoekers)
 14. Soa Tome & Principe – Afrika (8.000 bezoekers)
 15. Comoros – Afrika (24.000 bezoekers)
 16. Sierra Leone – Afrika (74.400 bezoekers)
 17. Djibouti – Afrika (51.000 bezoekers)
 18. Kuweit – Midden-Oosten (182.000)

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?
lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.
vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!