vakantieflirt

De 5 aantrekkelijkste aspecten van reizen

Ga je binnenkort op vakantie? Een trektocht over de Himalaya, een ontdekkingsreis door Afrika of een strandvakantie in Azië: elke reis of vakantie kan je horizon verbreden, dierbare herinneringen opleveren en tot levenslange vriendschappen leiden. Hotels.com zet de vijf aantrekkelijkste aspecten van reizen op een rij.

1. Nieuwe mensen ontmoeten

Het leukste van reizen is nieuwe mensen leren kennen. Denk je terug aan een vakantie, dan koester je niet de momenten dat je in bed bent blijven liggen. Dus trek er op uit om mensen te ontmoeten die je anders alleen in je dromen was tegengekomen. Neem deel aan excursies, slaap in een hostel of ga eten in restaurants met shared tables. Dit zijn dé manieren om locals of reizigers met dezelfde interesses te ontmoeten.

2. Herinneringen bewaren

Raak je moe van die jaloersmakende Instagram pics van je vrienden, uit alle uithoeken van de wereld? If you can’t beat them, join them! Ga dansen in Zuid-Amerika, maak een roadtrip in de VS of een wijnreis door Frankrijk. Maak foto’s, deel ze met je vrienden en bewaar die geweldige herinneringen voor je kinderen en kleinkinderen.

3. Koopjes scoren

Eerst speuren naar de beste vluchten en hotels, om vervolgens op lokale markten naar koopjes te jagen. Deze zoektochten behoren vaak tot de leukste aspecten van een reis. Door bij het boeken gebruik te maken van loyaliteitsprogramma’s, zoals Welcome Rewards van Hotels.com waarbij je een gratis overnachting krijgt voor elke tien die je er boekt, vertrek je bovendien met een extra zakcentje en een goed gevoel.

4. Je laten verrassen

Wie niet gebonden is aan een dichtgetimmerd reisschema, kan zomaar de dag plukken op vakantie. Dit beeld schrikt sommige reizigers af. Handige hulpmiddelen, zoals apps, maken de keuze om buiten de gebaande paden te treden een stuk makkelijker. Met de mobiele app van Hotels.com kun je last minute meer dan 100.000 hotels boeken over de hele wereld. Dus laat die plattegrond even links liggen en volg je gevoel.

5. Grenzen verleggen

Ben je een typische routinereiziger? Daag jezelf uit en probeer eens iets nieuws. Bezoek een bijzondere bestemming, eet iets onbekends of maak een ontdekkingstocht. Gun jezelf vrije dagen waarop je spontaan beslist wat te doen op vakantie. Of laat de keuze aan je reisgezelschap. Zo kom je op plekken waar je anders nooit zou zijn geweest.

Na een heerlijke vakantiedag geniet je uiteindelijk vooral aan tafel. Veel, zo niet alle reizigers houden rekening met hun culinaire voorkeuren. Of je nou naar Italië gaat, naar Thailand of naar Argentinië: laat het dieet achterwege en de broekriem thuis. Eet, en smul of er geen morgen komt.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?
ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?
vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!