De 9 beste picknickplekken in Frankrijk

Je hebt er vast lang op gewacht, maar nu is het dan eindelijk zo ver: de zomer komt er weer aan! Hét ideale moment om de picknickmand van zolder te halen en er lekker op uit te gaan. Natuurlijk is picknicken in Nederland heel gezellig, maar voor een echt bijzondere picknick presenteren wij je 9 fantastische en uiteenlopende plekken in Frankrijk waar je optimaal kunt genieten!

La Grande Dune du Pilat

La Grande Dune du Pilat is de grootste duin van Europa. De duin is maar liefst 105 meter hoog, 500 meter breed en 2,7 kilometer lang. Het is het grootste natuurmonument in Europa en bestaat uit 60 miljoen m3 zand. De duin biedt een prachtig uitzicht op zee en als je de duin afdaalt, kom je op een mooi strandje: dé ideale picknicklocatie!

Le Château de Rochebonne

Le Château de Rochebonne ligt in het hart van de Eyrieux vallei in de Ardèche. Het prachtige uitzicht strekt zich uit tot de Boutières en de Ardennen. In de buurt vind je de waterval van Rochebonne. Of je nu een plekje vindt onder een boom of bij de rivier: het uitzicht maakt de picknick hoe dan ook fantastisch.

Parc des Etangs de Fouchy
Het vijverpark van Fouchy ligt op 10 minuten van het stadscentrum van het prachtige middeleeuwse Troyes, in het hart van de Champagne-Ardenne. Naast picknicken kun je er ook heerlijk wandelen.

Het Vulkaanpark in de Auvergne
De vulkanen in het hart van Frankrijk zijn zeer uniek in Europa. De slapende vulkanen, de ongerepte natuur en de charmante dorpjes aan de voet van de vulkanen maken het vulkaanpark een ideale bestemming.

 

Het Meer van Vassivière
De vroegere Maulde-vallei is nu het grootste meer in de Limousin met een oppervlakte van 1000 ha. Beklim de vuurtoren op het eiland voor een adembenemend uitzicht over het wateroppervlak, dat constant van kleur verandert. Ontdek de prachtige en wilde omgeving, via de route rond het meer, dat alle gehuchtjes met elkaar verbindt. Aan de oever van het meer kun je genieten van je heerlijke picknick.

Aan de voet van de Rots van Solutré
De imposante rots van 493 meter hoog is een indrukwekkende picknicklocatie. Je kunt hier smullen van je picknick onder het genot van een droge Pouilly-Fuissé. Deze wereldwijd bekende witte wijn vindt hier namelijk zijn oorsprong.

Het eiland van Noirmoutier
Noirmoutier is een berucht oud smokkelaarseiland voor de Franse kust in de baai van Bourgnef. Vanaf de 17e eeuw was het een groot aanvoercentrum van gesmokkelde tabak, afkomstig van Engelse en Hollandse schepen. Het eiland wordt ook wel “La Belle Hollandaise” genoemd, omdat de helft onder de zeespiegel ligt. De toeristische haventjes van Noirmoutier-en-l’île en van l’Épine ook de moeite waard om te bezoeken!

De bronnen van het Canal du Midi
Het bassin van Saint Ferréol was in eerste instantie bedoeld om het Canal du Midi van water te voorzien, maar vandaag de dag is het bijzonder populair onder liefhebbers van watersport en frisse lucht. Je kunt er heerlijk wandelen, zonnebaden en picknicken op het gras rondom het meer. Liefhebbers van watersport komen in de regio zeker aan hun trekken: zwemmen, windsurfen, kanoën, waterfietsen, zeilen… Het kan er allemaal!

De Rots van Oëtre
De streek van la Suisse Normande biedt de perfecte picknickgelegenheid: de streek is een beschermd natuurgebied met in het hart ervan de oudste berg van Europa. Beklim de Rots van Öetre en profiteer van een adembenemend uitzicht op 118 meter hoogte!

Bon voyage!

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.
vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.
man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!