gezond voornemen reizen

De behoefte aan vakantie blijft onverminderd groot

De meerderheid (86%) van de Nederlanders die vakantieplannen had wil nog steeds op vakantie gaan zodra er weer een positief reisadvies is. De reisbehoefte is dus niet verdwenen door de coronacrisis. Opvallend is dat 39% het liefst naar Zuid-Europa reist zodra de beperkingen voorbij zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van Multiscope in opdracht van stedentrip-expert time to momo.

Vrijwillige annulering vanwege coronavirus minimaal

Dat de reisbehoefte niet is verdwenen, blijkt ook uit de cijfers met betrekking tot annuleringen. Slechts 12% van de mensen die een reis gepland hadden geeft aan niet meer te willen reizen vanwege het coronavirus en daarom zelf geannuleerd te hebben. 41% was genoodzaakt om te annuleren en 47% wacht de ontwikkelingen nog even af en zet daarmee nog geen streep door de vakantieplannen.

Hoewel de berichten vanuit Spanje en Italië nog weinig positief zijn, is het opvallend dat 39% van de potentiële vakantiegangers het liefst naar Zuid-Europa wil reizen zodra de reisbeperkingen voorbij zijn. 26% kiest voor een vakantie in eigen land en 16% in een van de buurlanden. De overige groep (19%) reist naar andere bestemmingen zodra dat mogelijk is.

Positief reisadvies bepalend voor vakantieplannen

Van iedereen die graag weer op vakantie wil in 2020 geeft de grootste groep aan zich pas te gaan oriënteren zodra de reisbeperkingen voorbij zijn. Maar de behoefte om er dan ook echt even tussenuit te gaan is groot. 44% wil één tot twee weken op vakantie gaan, 21% zelfs langer dan twee weken. Zodra de officiële instanties aangeven dat reizen is toegestaan geeft dat blijkbaar genoeg vertrouwen om weer op vakantie te gaan.

Reisintentie

De reisintentie is dus bij de meeste Nederlanders zeker niet verdwenen en dat biedt kansen voor de zwaar getroffen reisbranche, die op dit moment bezig is met een plan de campagne om er te staan zodra de coronacrisis is bezworen. Zo ook stedentrip platform time to momo. “Zeker, dit is heel heftig, maar ik geloof in de veerkracht van mensen”, vertelt directeur René Bego. “We weten dat na een flinke crisis de reislust bij mensen gauw terugkeert. Voor nu is het zaak het hoofd koel te houden en plannen te maken voor als de reislust weer aanwakkert. Dan moeten wij er natuurlijk gewoon weer staan”.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!