Culinair vakantie

De beste culinaire hotspots ter wereld

Reizen en eten zijn als twee handen op één buik. Waar de een op vakantie het liefst een pot pindakaas van huis meeneemt, zoekt de ander juist naar geheimen uit de lokale keuken.

Voor reizigers die de crème de la crème willen beproeven op gastronomisch gebied, selecteerde boekingswebsite Hotels.com wereldwijd tien steden met een groot aanbod van met drie Michelinsterren bekroonde restaurants.

Uitzonderlijke keukens, die een reis waard zijn

Wereldwijd kende Michelin drie sterren toe aan ruim 100 restaurants. In de befaamde rode gids worden deze culinaire hotspots gekwalificeerd als “uitzonderlijke keukens, die een reis waard zijn”. Restaurants met twee sterren zijn volgens Michelin “verfijnde keukens en een omweg waard”, restaurants met één ster worden omschreven als “uitstekende keukens in hun categorie”.

Top 10 steden met een groot aanbod van Michelin 3-sterren restaurants: gemiddelde hotelkamerprijs per overnachting betaald door reizigers uit de eurozone in 2012 (Hotels.com Hotel Price Index).
1. Tokio € 108
2. Parijs € 127
3. New York € 189
4. Kyoto € 108
5. Hongkong € 152
6. Osaka € 79
7. San Sebastian € 133
8. Brugge € 110
9. Londen € 139
10. Macau € 133

Grootste aantal topkeukens

Japan is met drie bestemmingen het sterkst vertegenwoordigde land in de lijst. In Tokio zijn veertien restaurants gevestigd met drie Michelinsterren, waarmee de Japanse hoofdstad de bestemming is met het grootste aantal topkeukens ter wereld. Ook de Japanse steden Kyoto en Osaka staan in de lijst.

Franse hoofdstad steekt er boven uit

Veruit het grootste deel van de met drie Michelinsterren bekroonde restaurants is gevestigd in Europa. Na Tokio telt Parijs – met tien restaurants – wereldwijd het grootste aantal keukens in de hoogste Michelinklasse. In Europa wordt de Franse hoofdstad op grote afstand gevolgd door San Sebastian, Brugge en Londen.

Fijnproevers die in Noord-Amerika willen genieten van het spreekwoordelijke neusje van de zalm, kunnen hun honger naar gastronomisch genot stillen in New York. In de Big Apple zijn negen restaurants te vinden met drie Michelinsterren.

Twee bekroonde restaurants in Nederland

In Nederland zijn twee restaurants bekroond met drie Michelinsterren: De Librije in Zwolle, onder leiding van chef-kok Jonnie Boer en Oud Sluis in het Zeeuwse Sluis, aangestuurd door chef-kok Sergio Herman.

Bron: Hotels

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.
single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.
10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!