De beste trucs van stewardessen

Tegenwoordig krijgen stewardessen heel wat voor hun kiezen tijdens een vlucht. Toch moeten ze ten allen tijde het hoofd koel houden tijdens de vlucht, ook al is sprake van flinke turbulentie en hebben ze te kampen met soms irritante passagiers. Met een stralende glimlach laten zij alles goed verlopen en maken ze het reizigers naar de zin. Maar hoe doen ze dat?

In een artikel in het Amerikaanse Fox News doen een aantal stewardessen hierover een reeks ontboezemingen.

Sterke koffie

Zo blijkt het vaak een hele klus om de reizigers een lekkere stevige kop koffie voor te schotelen. Zelfs de koffiemengsels van Illy of Starbucks kunnen op grote hoogte flets smaken. Veel stewardessen hanteren dan ook de truc om met een dubbele portie gemalen koffiebonen, de passagier een sterk bak voor te zetten. De truc werkt vooral ook goed om mensen die tijdens een lange vlucht zijn ingedommeld weer even klaarwakker te krijgen voor de landing.

Borden opwarmen

Bij economy class vluchten krijg je steeds minder vaak een warme maaltijd, maar passagiers die business class vliegen kunnen hier vaak nog wel van genieten. Om te zorgen dat de maaltijden en warme drankjes langer op temperatuur blijven tijdens het uitserveren worden de koffiekopjes en de borden voor het opdienen opgewarmd.

Koffieprut neutraliseert geurtjes

Met name tijdens een lange vlucht worden de toiletten in een vliegtuig veelvuldig gebruikt. Vaak zijn de aanwezige luchtverfrissers onvoldoende in staat om de onaangename geurtjes helemaal teniet te doen. Je ziet dan ook dat slimme stewardessen het trucje gebruiken om een gebruikt koffiefilter in de toiletruimte plaatsen om daarmee de stank te neutraliseren.

Dronken passagiers

Dronken mensen zijn niet bepaald populair bij het cabinepersoneel. De crew heeft uiteraard wel een aantal trucjes en kneepjes achter de hand om te voorkomen dat iemand die al een wat laveloze indruk maakt nog verder boven zijn theewater raakt. Zo zal de man of vrouw in die toestand, die om een gemengd alcoholisch drankje vraagt, altijd meer van het non-alcoholisch goedje in het glas geschonken krijgen. Bestelt zo iemand wijn of bier, dan krijgt hij of zij maar een half glas. Mocht de dronkenschap al ernstiger vormen hebben aangenomen dan zal de crew geen oogcontact met de dronken persoon maken of vermijdt men langs zijn of haar stoel te lopen. Het is natuurlijk wel vervelend als je uitgerekend nét naast zo iemand zit, want dan krijg jij geheid ook veel minder aandacht en service.

Wijn en eten

Omdat douaneregels van veel landen de luchtvaartmaatschappijen verbieden om te landen met halfvolle flessen wijn of andere alcoholische versnaperingen, zie je soms dat stewardessen de restanten door de gootsteen in het vliegtuig gooien. Toch zijn er ook stewardessen die omdat ze dat zonde vinden de restanten wijn uit de geopende flessen bij elkaar doen en daarmee weer een fles vullen. Die nemen ze vaak vervolgens mee naar hun kamer als ze een nacht in een hotel moeten overblijven en pas de volgende dag weer terugvliegen.

Ook staan de meeste airlines toe dat stewardessen tijdens lange vluchten de niet genuttigde maaltijden uit business class zelf opeten. Als je zelf slim bent als business class reiziger en je hebt niet direct na het opstijgen al zin in je eten, maak dan duidelijk dat je de maaltijd graag nog wel op een later moment tijdens de vlucht wilt hebben, want anders zou het wel eens zo kunnen zijn dat een hongerige crewlid jouw maaltijd gaat zitten oppeuzelen omdat hij of zij ervan uitgaat dat je er toch niks van zult opeten.

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!