De beste trucs van stewardessen

Tegenwoordig krijgen stewardessen heel wat voor hun kiezen tijdens een vlucht. Toch moeten ze ten allen tijde het hoofd koel houden tijdens de vlucht, ook al is sprake van flinke turbulentie en hebben ze te kampen met soms irritante passagiers. Met een stralende glimlach laten zij alles goed verlopen en maken ze het reizigers naar de zin. Maar hoe doen ze dat?

In een artikel in het Amerikaanse Fox News doen een aantal stewardessen hierover een reeks ontboezemingen.

Sterke koffie

Zo blijkt het vaak een hele klus om de reizigers een lekkere stevige kop koffie voor te schotelen. Zelfs de koffiemengsels van Illy of Starbucks kunnen op grote hoogte flets smaken. Veel stewardessen hanteren dan ook de truc om met een dubbele portie gemalen koffiebonen, de passagier een sterk bak voor te zetten. De truc werkt vooral ook goed om mensen die tijdens een lange vlucht zijn ingedommeld weer even klaarwakker te krijgen voor de landing.

Borden opwarmen

Bij economy class vluchten krijg je steeds minder vaak een warme maaltijd, maar passagiers die business class vliegen kunnen hier vaak nog wel van genieten. Om te zorgen dat de maaltijden en warme drankjes langer op temperatuur blijven tijdens het uitserveren worden de koffiekopjes en de borden voor het opdienen opgewarmd.

Koffieprut neutraliseert geurtjes

Met name tijdens een lange vlucht worden de toiletten in een vliegtuig veelvuldig gebruikt. Vaak zijn de aanwezige luchtverfrissers onvoldoende in staat om de onaangename geurtjes helemaal teniet te doen. Je ziet dan ook dat slimme stewardessen het trucje gebruiken om een gebruikt koffiefilter in de toiletruimte plaatsen om daarmee de stank te neutraliseren.

Dronken passagiers

Dronken mensen zijn niet bepaald populair bij het cabinepersoneel. De crew heeft uiteraard wel een aantal trucjes en kneepjes achter de hand om te voorkomen dat iemand die al een wat laveloze indruk maakt nog verder boven zijn theewater raakt. Zo zal de man of vrouw in die toestand, die om een gemengd alcoholisch drankje vraagt, altijd meer van het non-alcoholisch goedje in het glas geschonken krijgen. Bestelt zo iemand wijn of bier, dan krijgt hij of zij maar een half glas. Mocht de dronkenschap al ernstiger vormen hebben aangenomen dan zal de crew geen oogcontact met de dronken persoon maken of vermijdt men langs zijn of haar stoel te lopen. Het is natuurlijk wel vervelend als je uitgerekend nét naast zo iemand zit, want dan krijg jij geheid ook veel minder aandacht en service.

Wijn en eten

Omdat douaneregels van veel landen de luchtvaartmaatschappijen verbieden om te landen met halfvolle flessen wijn of andere alcoholische versnaperingen, zie je soms dat stewardessen de restanten door de gootsteen in het vliegtuig gooien. Toch zijn er ook stewardessen die omdat ze dat zonde vinden de restanten wijn uit de geopende flessen bij elkaar doen en daarmee weer een fles vullen. Die nemen ze vaak vervolgens mee naar hun kamer als ze een nacht in een hotel moeten overblijven en pas de volgende dag weer terugvliegen.

Ook staan de meeste airlines toe dat stewardessen tijdens lange vluchten de niet genuttigde maaltijden uit business class zelf opeten. Als je zelf slim bent als business class reiziger en je hebt niet direct na het opstijgen al zin in je eten, maak dan duidelijk dat je de maaltijd graag nog wel op een later moment tijdens de vlucht wilt hebben, want anders zou het wel eens zo kunnen zijn dat een hongerige crewlid jouw maaltijd gaat zitten oppeuzelen omdat hij of zij ervan uitgaat dat je er toch niks van zult opeten.

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?
10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.
vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!