griekse eilanden

De corona-regels in Frankrijk deze zomer

Het goede nieuws is: Nederlanders kunnen weer op vakantie naar Frankrijk. Het ‘slechte’ nieuws is dat je je (ook) daar aan allerlei regels moet houden, meer nog dan in Nederland. Zo moet je bijvoorbeeld in musea een mondkapje op. Alle huidige regels staan hier. 

Grenzen weer open

De grenzen zijn weer open en de zomervakantie staat voor de deur. De Franse bergen zijn dé perfecte plek om te verblijven komende tijd: frisse lucht, prachtige uitzichten en leuke activiteiten. Of je nou op zoek bent naar wat beweging na een periode van veel binnen zijn of juist snakt naar ontspanning na maanden hard werken: in de bergen vind je het allemaal!

Survival training in La Plagne, Explore games in de Vogezen of een tokkel baan in Pralognan-Vanoise: er is voor iedereen en elke leeftijd iets leuks te doen. Er zijn tal van wandelingen en fietstochten om de natuur en de flora en de fauna van de bergen te ontdekken. Je geniet van de frisse berglucht en bent actief bezig tijdens je vakantie.

Tour de France: beter laat dan niet

Een jaar zonder Tour de France is een jaar niet geleefd zouden veel fiets fanaten wel zeggen. Veel grote sportevenementen zij helaas afgelast maar de Tour gaat, zoals het er nu uitziet, gereden worden. Weliswaar iets later in het jaar dan anders maar hij komt er. Iets om je op te verheugen dus!

20 jaar Pic du Midi

In de Hautes-Pyrénées wordt het een feestelijke zomer nu de Pic du Midi exact twintig jaar open is voor het publiek. Dit wetenschappelijke observatorium is een onmisbare toeristische trekpleister geworden in de Pyreneeën en zal tal van nachtelijke activiteiten organiseren om zijn nieuwe decennium te vieren.

Corona-maatregelen

Gezien de uitzonderlijke situatie rond Covid-19 worden er ook in de Franse bergen enkele voorzorgsmaatregelen getroffen zodat je zoals vanouds kunt genieten van de frisse berglucht. Om de gezondheid en de veiligheid van iedereen te waarborgen treft de Frans overheid een aantal maatregelen. Kijk op deze website voor een regelmatige update over deze maatregelen en informeer waar nodig bij de plaatselijke instanties.

 Naar Frankrijk met singles of eenoudergezinnen

Met singles of eenoudergezinnen op vakantie naar Frankrijk deze zomervakantie? Kijk dan eens bij Kras Reizen, (singlereizen) Estivant (eenouderreizen) .

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!