De duurste club sandwich vind je in Parijs

In ’s werelds meest romantische stad Parijs betaal je het meest voor een club sandwich, zo blijkt uit onderzoek van Hotels.com. Gemiddeld betaal je €25,13 voor het klassieke broodje met kip, spek, ei, sla en mayonaise. Gebaseerd op één van de meest voorkomende items op wereldwijde hotelmenu’s, biedt de Club Sandwich Index (CSI) vakantiegangers een indicatie van de prijzen op hun bestemmingen.

In Parijs toont de CSI prijzen uiteenlopend van een uitzonderlijke €40,61 voor ‘le club sandwich’ in een vijfsterrenhotel tot een meer gangbare €16,66 in een driesterrenhotel, met een gemiddelde prijs van €25,13. De op één na duurste stad bleek Genève, waar een club sandwich gemiddeld €24,72 kost. Oslo completeert de top drie met een gemiddelde prijs van €23,16 per club sandwich.
 
Nederland is terug te vinden op de zestiende plaats. Hotelgasten betalen hier gemiddeld €12,63 voor een ‘club’. Duitsland – na Frankrijk het populairste vakantieland onder Nederlanders – eindigt net boven Nederland, met een gemiddelde prijs van €13,49 per club sandwich. De goedkoopste ‘clubs’ worden geserveerd in India, voor slechts €7,27 per stuk.
 
Alison Couper van Hotels.com: “Bij het plannen van vakanties nemen reizigers de kosten van dagelijkse zaken als eten en drinken niet altijd in overweging. Met de Club Sandwich Index bieden wij vakantiegangers inzicht in de betaalbaarheid van bestemmingen. Hoewel Parijs bekend staat als ’s werelds culinaire hoofdstad, doen reizigers er bij een gemiddelde prijs van €25,13 per club sandwich misschien beter aan om toch voor een croque-monsieur te gaan…”

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?
koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!