10 bijzondere bestemmingen

De eerste keer kiezen voor een singlevakantie

Ook anno 2020 zijn singlereizen nog lang niet overal geaccepteerd als een fijn alternatief voor je naderende vakantie wanneer je kort of langer als single door het leven gaat. Hoe komt dat eigenlijk?

Niet-singles over singlereizen

Heel wat mensen die zelf in een langdurige vaste relatie zitten halen toch een beetje minachtend hun neus op als het gaat over singlereizen. Je hoort het ze bijna denken … Dat is toch voor mensen die een beetje wanhopig op zoek zijn naar een partner en dan maar met andere singles op vakantie gaan? Of ze zeggen ronduit tegen je ‘ nu maar hopen dan dat er iemand voor je bij zit he?’ wanneer je vertelt deze zomer, lente of winter een singlevakantie hebt geboekt. Hoe komt het toch dat vooral niet-singles zoveel vooroordelen en misvattingen hebben als het gaat over groepsreizen voor singles?

Andere levenservaring

Laten we maar beginnen met levenservaring. Waarschijnlijk zitten deze mensen al sinds jaar en dag in een langdurige stabiele relatie en kunnen zich niet meer voorstellen hoe het was toen ze zelf nog single waren. Daardoor hebben ze geen enkel idee hoe het voelt en het leven eruit ziet wanneer ze na een lange relatie ineens overal alleen voor staan, dus ook voor de keuze hoe je vakantie in te richten. Wanneer je ook nog kinderen hebt kan dat extra lastig zijn. Het is dus voor al een gebrek aan de juiste kennis over singlereizen plus een andere levensloop dus andere levenservaring. Dit maakt dat je van dit type mensen weinig begrip zult ontvangen en ook de gekste vragen kunt krijgen.

Verdediging

Je eerste natuurlijke reactie zou wel eens de verdediging kunnen zijn. Je put jezelf uit in allemaal excuses en toelichtingen ‘het is helemaal geen datingreis’ of ‘het gaat om de gelijkgestemdheid, dat je tussen andere singles in plaats van koppels van een vakantie kunt genieten’ opdat die ander maar vooral niet denkt dat je een singlereis hebt geboekt om een nieuwe liefde aan de haakt te slaan. Maar waarom eigenlijk? Misschien moet je de rollen eens omdraaien en vragen hoe die ander zijn of haar vakantie zou invullen als de vaste partner niet meer mee ging / kon. Ook zou je kunnen vragen waar hij of zij die ideeën vandaan heeft over singlevakanties. Eigen ervaring? (niet dus..). Laat je vooral niet van de wijs brengen of tot een uitleg forceren. Je bent aan niemand verantwoording schuldig.

Kies voor jezelf

Jouw relatiestatus en hoe je het single-zijn invult is geheel aan jou. Belangrijk bij het kiezen van een leuke singlereis is dat jij denkt dat je je er thuis voelt, een fijne tijd gaat beleven en als je met je kids op vakantie gaat dat je af en toe ook even kunt relaxen, dat andere een oogje in het zeil houden zodat jij ook even aan jezelf toekomt. Opnieuw  single zijn na een lange relatie betekent dat je op allerlei vlakken jezelf opnieuw moet ‘uitvinden’ en daar hoort anders  vakantie vieren ook bij. Geniet!

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie
By Scott ·
22 februari 2024

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland
By Scott ·
22 februari 2024

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!