fiets niet te stelen

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is! De fiets is ontwikkeld door drie studenten uit Chili. De eerste exemplaren zijn verkocht en gaan nu in productie.

Fiets vouwen in 10 seconden

Toen de fiets van een van de drie Chilenen was gestolen, was hij er klaar mee. Hij bedacht samen met zijn vrienden een fiets die niet gestolen kan worden. De fiets, die de naam Yerka kreeg, is met scharnieren om een lantaarnpaal heen te vouwen. De enige manier om hem los te krijgen, is door hem open te zagen, maar dan is de fiets onbruikbaar geworden. De drie bedenkers claimen dat het tien seconden duurt om de fiets om een lantaarnpaal te vouwen, of weer los te maken en weg te fietsen.

Hoe het precies werkt, kun je hier zien:

Geld via crowdfunding

Om de fiets echt te kunnen bouwen, braken de jongens hun studie af. Ze haalden via een crowdfundingssite geld binnen voor onderzoek en de uiteindelijke ontwikkeling. De investeerders zijn degenen die een fiets krijgen, of eigenlijk kopen dus.

De eerste 300 Yerka’s gaan nu in productie, meldt CNN. Ze zijn vanuit de hele wereld besteld. De fietsen kosten 500 dollar, maar dat zal oplopen naarmate de fiets populairder wordt. Echt winst maken, is er nu nog niet bij, want de kosten voor de productie en verzending zijn hoog, maar de drie uitvinders hopen dat de fiets snel de wereld gaat veroveren.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

10 skidorpen italie
By Francien ·
23 november 2021

10 populairste Italiaanse wintersportdorpen bij Nederlanders

Het kwik daalt en dat doet menig wintersporter verlangen naar het moment dat de ski's ondergebonden mogen worden. Italië is een verrassende skibestemming, die met haar witte Alpentoppen veel te bieden heeft.
streetfood steden
By Monique ·
23 november 2021

In deze 5 steden proef je het lekkerste street food

Elke plek heeft wel een paar lokale specialiteiten die waarschijnlijk de moeite waard zijn om te proberen, maar waar hebben ze nou het allerbeste en lekkerste street food? We geven je 5 tips!
tips auto vakantie check
By Francien ·
12 november 2021

Met de auto op reis: doe de autovakantiecheck

Heb je een leuk weekend geboekt om singles van jouw leeftijd te leren kennen in de Ardennen of ga je binnenkort op wintersport naar het prachtige Oostenrijk of Italië, de kans groot dat je de auto inpakt en vertrekt!
alleen reizen niet doen
By Monique ·
19 november 2021

Alleen op reis: 7 redenen om het niet te doen

Heb je plannen om een verre reis te gaan maken in je eentje? Een paar weken, maanden of misschien reis je in je wildste fantasieën wel heel de wereld rond in een jaar tijd. Hartstikke tof! Niks mis met plannen maken en alleen reizen, mits je er het juiste type voor bent.
5 best gelezen singlereizen
By Monique ·
3 december 2021

Singlereizen: 5 best gelezen toppers

Singles die op zoek zijn naar een leuke groepsreis met andere singles komen al snel bij Single2Travel uit. Met leuke reistips, lekkere lastminute vakanties en actuele reisberichten vinden ze snel de reisbestemming van hun dromen. Deze 5 worden het best gelezen!
vakantie relatie seks
By Monique ·
9 november 2021

Passie, liefde en seks op reis

Als single verliefd worden, de vlinders in je buik voelen op vakantie, heerlijk! En wat let je ook? Je bent ten slotte een vrij en blij en hoeft aan niemand verantwoording af te leggen. Menig single raakt dan ook wel eens tot over zijn oren verliefd op reis.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!