beenruimte

De goedkoopste beenruimte in het vliegtuig heb je hier

‘Met je benen in je nek’ in het vliegtuig zitten. Het is de grootste ergernis van reizigers. En toch betaal je grof geld voor een vliegticket. Ticketvergelijkingssite Skyscanner sloeg aan het rekenen en nam de kosten van de (beperkte) beenruimte van negen maatschappijen onder de loep.

Betalen voor beenruimte

Skyscanner conludeert dat de verschillen voor beenruimte in de Economyclass naar Europese bestemmingen tot wel 10 centimeter uiteenlopen. Bij stoelruimte zijn de onderlinge verschillen veel kleiner, over het algemeen is een stoel 43-44 centimeter wijd. De website berekende vervolgens de kosten per centimeter ruimte. En die verschillen lopen op: voor een centimeter stoel betaal je tot wel 10,25 euro. Voor een centimeter beenruimte ligt dat tussen 1,62 euro en 5,31 euro.

Goedkope centimeters

Verschillen in beenruimte bij de vliegmaatschappijen lopen uiteen van 72,5 centimeter bij EasyJet tot 83 centimeter bij Turkish Airlines. Omgerekend krijg je de goedkoopste centimeters bij prijsvechter Ryanair, waar je slechts 1,62 euro per centimeter beenruimte betaalt en 2,86 euro voor een centimeter stoel.¬†“Reizigers willen zo comfortabel mogelijk reizen, maar ook zo goedkoop mogelijk. En voor vliegmaatschappijen is dat vaak een gevecht tussen comfort en prijs, de strijd om de centimeters”, vertelt Linda Hoebe, marketing manager bij Skyscanner.

Irritaties aan boord

De vliegticketwebsite vroeg daarnaast aan 1.000 Nederlanders waaraan zij zich storen in het vliegtuig. Het merendeel (44 procent) noemt weinig beenruimte en 18 procent kleine stoelen. 17 procent ergert zich aan kleine kinderen aan boord, die daarmee de top 3 grootste irritatiefactoren sluit.

“Het is opvallend dat voor het grootste irritatiepunt, namelijk beperkte beenruimte, de variatie in de beenruimte relatief groot is en de kosten per centimeter niet heel veel verschilt. En juist bij de stoelen, die bijna allemaal even groot zijn, verschillen de kosten per centimeter”, licht Linda Hoebe deze¬†tabel toe.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!