beenruimte

De goedkoopste beenruimte in het vliegtuig heb je hier

‘Met je benen in je nek’ in het vliegtuig zitten. Het is de grootste ergernis van reizigers. En toch betaal je grof geld voor een vliegticket. Ticketvergelijkingssite Skyscanner sloeg aan het rekenen en nam de kosten van de (beperkte) beenruimte van negen maatschappijen onder de loep.

Betalen voor beenruimte

Skyscanner conludeert dat de verschillen voor beenruimte in de Economyclass naar Europese bestemmingen tot wel 10 centimeter uiteenlopen. Bij stoelruimte zijn de onderlinge verschillen veel kleiner, over het algemeen is een stoel 43-44 centimeter wijd. De website berekende vervolgens de kosten per centimeter ruimte. En die verschillen lopen op: voor een centimeter stoel betaal je tot wel 10,25 euro. Voor een centimeter beenruimte ligt dat tussen 1,62 euro en 5,31 euro.

Goedkope centimeters

Verschillen in beenruimte bij de vliegmaatschappijen lopen uiteen van 72,5 centimeter bij EasyJet tot 83 centimeter bij Turkish Airlines. Omgerekend krijg je de goedkoopste centimeters bij prijsvechter Ryanair, waar je slechts 1,62 euro per centimeter beenruimte betaalt en 2,86 euro voor een centimeter stoel. “Reizigers willen zo comfortabel mogelijk reizen, maar ook zo goedkoop mogelijk. En voor vliegmaatschappijen is dat vaak een gevecht tussen comfort en prijs, de strijd om de centimeters”, vertelt Linda Hoebe, marketing manager bij Skyscanner.

Irritaties aan boord

De vliegticketwebsite vroeg daarnaast aan 1.000 Nederlanders waaraan zij zich storen in het vliegtuig. Het merendeel (44 procent) noemt weinig beenruimte en 18 procent kleine stoelen. 17 procent ergert zich aan kleine kinderen aan boord, die daarmee de top 3 grootste irritatiefactoren sluit.

“Het is opvallend dat voor het grootste irritatiepunt, namelijk beperkte beenruimte, de variatie in de beenruimte relatief groot is en de kosten per centimeter niet heel veel verschilt. En juist bij de stoelen, die bijna allemaal even groot zijn, verschillen de kosten per centimeter”, licht Linda Hoebe deze tabel toe.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?
vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
luxe hotels met kinderen
By Margret ·
23 juli 2021

Kamperen zorgt voor fijne vakantie herinneringen

Het zijn bij jou ook vast de simpele kampeervakanties met je ouders waaraan je met plezier terugdenkt. Voor kinderen hoef je namelijk geen dure en luxe reisjes te regelen naar een ver oord, om je kinderen fijne herinneringen aan vakanties te bezorgen.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!