lastminute boekingen

De ICE: heerlijk treinen door Duitsland

Je laptop op je tafeltje, gratis stroom en wifi bij de hand, een betaalbaar drankje van de bar en af en toe even de oogjes toe: in de ICE trein je heerlijk door het mooie, weidse en verrassende Duitsland. De tickets boek je simpel online. De combinatie trein en Duitsland leent zich prima voor een single trip!

De trein: enigszins betaalbaar en heel duurzaam

Wanneer je in je eentje op pad wilt en van alle gemakken voorzien wilt zijn, is de trein zeker een goede optie. Schrik niet van verhalen over de prijzen voordat je zelf gecheckt hebt hoeveel je treinreis kost. Het is iets duurder dan vliegen, maar eigenlijk is het de omgekeerde wereld: vliegen is tegenwoordig wel heel goedkoop. ‘Hoeveel kan ik lenen?’ zul je je afvragen als je de prijzen van sommige treinreizen ziet. Maar je krijgt er ook veel voor terug. En voor duurzaam reizen valt natuurlijk veel te zeggen.

Gründlichkeit

Grondig, gedegen, zorgvuldig, dat zijn definities van het mooie Duitse woord gründlich(keit), de eigenschap die men clichématig aan de Duitsers toedicht. Maar voor wat betreft het treinnetwerk is de term zeker van toepassing. De treinen rijden veelal op tijd en bieden veel meer comfort dan het vliegtuig. Makkelijke stoelen, veel bewegingsvrijheid – bijvoorbeeld voor een wandelingetje naar de bar – en je hebt bereik en wifi. Niet dat je te veel op je schermpje moet gaan turen, want Duitsland is mooi. In plaats van een oneindig wolkendek zie je het schitterende landschap aan je voorbijtrekken en dat is allemaal gratis.

Steden, cultuur en natuurschoon

En waarom een reis boeken naar Dubai of Thailand als de schoonheid om de hoek ligt? Duitsland zal je nog verrassen. Er zijn prachtige natuurgebieden die afgewisseld worden door kleine, eeuwenoude stadjes (Trier!) en mondaine trekpleisters: in het progressieve en hippe Berlijn duizelt het je van de combinatie nabije historie/cultuur, München is een onderschatte stad en het is de vraag waarom deze niet vaker genoemd wordt op lijstjes als het gaat om stedentrips. En je zult merken dat de Duitsers overwegend beleefd, behulpzaam en correct zijn.

ICE

De snelle ICE-treinen brengen je in een oogwenk van A naar B. Ga je kerstshoppen in Düsseldorf, groundhoppen (voetbalstadion bezoeken) in Dortmund, skiën in Sauerland, of in oktober een heuse literpul aan de lippen zetten? Wil je mountainbiken of wandelen in de Eiffel, shoppen in Hamburg, de ontelbare stuwmeren fotograferen of de rijke geschiedenis induiken?

Denk dan eens aan de trein als alternatieve en duurzame manier om te reizen. De trein voelt misschien als een stap terug, maar gaat je op een positieve manier verrassen, en Duitsland niet minder.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie
By Scott ·
22 februari 2024

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland
By Scott ·
22 februari 2024

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!