villavibes wintersport singles

De ideale wintersport in groepsverband voor singles ziet er zo uit!

Van alle vakanties die je als single in groepsverband kunt ondernemen, is wintersport het populairst. Wie eenmaal op wintersport is geweest, is al snel verslaafd. Het is bekend dat de meeste mensen eerder hun zomervakantie schrappen, dan hun wintersport.

Eigenlijk is dat best logisch. Wintersporten is iets wat je vooral in groepsverband doet. Of het nu gaat om het skiën of boarden, de après-ski of de gezelligheid van met z’n allen in een chaletje zitten: het is bij uitstek iets wat je samen met anderen doet.

Natuurlijk kun je ‘gewoon’ een pakketreis boeken. Je krijgt dan een hotel of chalet + een skipas. Veel singles kiezen echter voor een groepsreis, om de groep, de groepsactiviteiten en vooral de gezelligheid die daarbij komt kijken.

Bij de ideale wintersport voor singles zijn deze vijf onderdelen goed geregeld:

 

  • Groep, groot en hecht
  • Skitochten, gratis en op alle niveaus
  • Bestemming – 5 eisen
  • Organisatie – verwennerij
  • Gezelligheid – op de piste en daaromheen.

De groep, groot en hecht

Misschien wel de meest belangrijke van allemaal. Je kunt in een nóg zo’n goed skigebied zitten in het allermooiste hotel met het meest smakelijke eten en een wereldberoemde après-ski om de hoek… je hebt er niets aan zonder goed gezelschap

De een houdt van grote groepen, de ander verdrinkt er in. Bij de wintersport is een wat grotere groep voor de meesten een pré. Dat komt omdat je dan bijvoorbeeld met de skitochten groepjes van meerdere niveaus kunt maken, zodat je altijd met mensen van hetzelfde niveau skiet.

Het is alleen wel fijn natuurlijk als je na de skitocht gezelligheid kunt hebben met mensen met wie je een klik hebt. Een hechte groep (bijvoorbeeld van dezelfde leeftijd en opleiding) is daarom zeker zo belangrijk als een grote groep. Bij VillaVibes, een reisorganisatie voor hoger opgeleide singles, is het bij elkaar krijgen van grote groepen gelijkgestemden zelfs speerpunt van hun beleid. Zij geven bij boeking zelfs een harde GelijkgestemdenGarantie af.

Skitochten, gratis en op alle niveaus

Bij sommige organisaties moet je betalen voor zogenaamde skisafari’s. Bij andere zitten ze bij de prijs inbegrepen. Een goede organisatie heeft reisleiders die niet alleen de tochten goed kunnen begeleiden, het zijn vooral energiebrengers, mensen met sociale voelsprieten. Een team van zulke reisleiders kan al meteen een hele goede vibe neerzetten.

Bestemming – 5 eisen

De bestemming bepaalt in hoge mate hoe duur je vakantie wordt. Check altijd deze eisen. Hoe meer er ontbreken of niet goed in orde zijn, hoe goedkoper een wintersport wordt:

1) Voldoende groot en uitdagend gebied. Check ook goed of je een skipas hebt van een klein gebied of van een groot skigebied, dat kan enkele tientjes tot 100 euro schelen).

2) Het gebied moet sneeuwzeker zijn. Tussen half januari en half maart zit je altijd goed qua sneeuwzekerheid. Maar daarvoor en daarna kun je wel eens met groene pistes te maken hebben. Controleer daarom altijd hoe hoog je zit en hoe sneeuwzeker je bestemming op die tijd van het jaar is.

3) Waar slaap je? Check op Zoover of Tripadvisor hoe jouw accommodatie gewaardeerd wordt door andere gasten. Maar check zeker ook of je niet op een slaapbank kunt worden ingedeeld. Of in een 2-persoons bed. Ook hier kunnen aanbieders van wintersportvakanties tientjes voordeel per persoon uit halen. Je zult maar net de pech hebben dat je als laatste binnenkomt en op een slaapbank moet overnachten…

4) Organisatie – verwennerij. Overtreft de organisatie verwachtingen en doen ze er alles aan om je volgend jaar weer te zien, of word je uitgemolken? Oftewel: het ene gecaterde chalet is het andere niet.

5) Gezelligheid – op de piste en daarbuiten. De een is dol op apres-ski, de ander wil liever voor een open haard zitten met een lekker kopje thee. Bedenk je goed wat jij het liefst wil en of de organisatie dit ook biedt.

Overweeg je als single om een wintersportvakantie te boeken? Check dan goed de mogelijkheden. Een pakketreis is altijd goedkoper dan een goed georganiseerde reis. Met name bij wintersport blijkt die organisatie, het samenstellen van de groep, nogal belangrijk.  Overweeg je als single om een wintersportvakantie te boeken en erken je het belang van bovenstaande punten? Kijk dan eens  VillaVibes dat singlereizen aanbiedt voor hoger opgeleiden.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!