tips reisgenoot vinden

De leukste markten van Europa

Een markt is vaak een goede plek om een stad en haar bewoners te leren kennen. Enkele van de leukste markten van Europa op een rijtje gezet.

De Grote Markthal, Boedapest

De Grote Markthal werd eind negentiende eeuw geopend en herbergt de grootste overdekte markt van de Hongaarse hoofdstad. De markt bestaat uit 180 winkels, verdeeld over drie verdiepingen. In de kelder zit een grote supermarkt, op de begane grond worden voornamelijk verse producten verkocht en op de eerste verdieping zitten vooral toeristenwinkels en cafés. De markt is een goede plek om kaviaar, gerookte paprika en de lokale specialiteit Lángos, plat brood met zure room en kaas, in te slaan.

Mercat de Sant Josep de la Boqueria, Barcelona

Barcelona’s grote warenmarkt is zo mooi dat niet alleen inwoners van Barcelona er graag hun verse inkopen doen, ook toeristen struinen er graag rond. De markt bevindt zich in het hart van de Ramblas, een locatie waar al in de 15e eeuw een markt werd gehouden. Vers fruit, vis en schaaldieren, hammen en chorizo’s, vers gebakken brood en gebak – alles is hier te vinden. Marktkooplui lokken je om hun waren te proeven en rondom de markt zijn vele drukke stalletjes waar je kunt ontbijten, koffie kunt drinken of tapas kunt eten.

Grand Bazaar, Istanbul

De Grand Bazaar is een van de oudste en grootste overdekte markten van de wereld. Het heeft 61 straten met meer dan 3000 stalletjes. Het is niet moeilijk om hier te verdwalen, maar dat is niet erg want er is niets leukers dan struinen langs alle kramen met lederwaren, goud, zilver, tapijten, stoffen, kruiden, schoenen en prullaria. De locatie ademt historie maar ook de huidige tijd is vertegenwoordigd in de vorm van namaak designertassen en –kleding. Kleine cafeetjes serveren mierzoete Turkse koffie, appelthee en Turks Fruit. Dit is geen plek voor een snel bezoek. Steeds als je denkt dat je genoeg hebt gezien, ga je een hoek om en ontdek je nieuwe schatten.

Portobello Road, Londen

Midden in het hart van Notting Hill is deze straat bezaaid met kleine winkels en stalletjes vol meubels, zilver, groenten, porselein, schilderijen en snuisterijen. De meeste winkeltjes zijn de hele week open, maar vooral in het weekend trekt de markt kopers en verkopers in grote getalen. Het bovenste gedeelte van de markt, bij het metrostation Notting Hill, is dé plek om antiek te vinden en tweedehands schatten zoals designertassen en bontjassen. Aan het andere uiteinde van de markt, bij het Westway viaduct,  maakt u op vrijdag nog kans om een bijzonder vintage kledingstuk te vinden.

 
Les Puces de Saint-Quen, Parijs

Les Puces (vertaald: de vlooien) is de grootste antiekmarkt ter wereld.  Elke zaterdag, zondag en een deel van de maandag beslaat de markt zeven hectare. Ga vroeg, in ieder geval voor lunchtijd. Het is dan relatief rustig en je loopt nog kans om tegen een verborgen schat aan te lopen. In de kraampjes en stalletjes wordt alles verkocht, van goedkope kleren tot art nouveau-spiegels, van antiek linnen tot oude boeken, van eclectische kitsch tot vintage keukenspullen. Tussen de handelaars zitten vaak experts die je kunnen helpen als je op zoek bent naar iets specifieks.

Bron: Telegraaf

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

3 tips voor je singlereis
By Scott ·
25 januari 2023

3 tips voor je singlereis

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!