vakantiebestemming ruiken

De meest absurde wetten en regels ter wereld

Een boete voor een blaffende hond of een zwerver die niet mag bedelen. Het zijn zomaar wat voorbeelden van ietwat onzinnige wetten in ons land. Toch kan het gekker. Buiten onze landsgrenzen bestaan er heel wat meer absurde wetten en regels. Zo kun je het in Oklahoma maar beter uit je hoofd laten om vissen dronken te voeren zo lezen we op Columbus Magazine!

Europa

Pas op wanneer je het Britse parlementshuis betreedt. Het is namelijk verboden om hier te overlijden. En als je Queen Elizabeth niet wilt beledigen kun je maar beter zorgen dat je de postzegel op een envelop niet verkeerd om plakt. Wil je in Frankrijk een leuk varkentje kopen? Noem hem dan geen Napoleon, want dat is tegen de regels. Als je van plan bent om in Denemarken te gaan rijden, is het verstandig om voor vertrek even alle kanten van je auto te controleren. De Deense regering verbiedt het om je auto te starten als er iemand onder ligt.

Azië

Wil je genieten van een rustige zondag in Israël? Zorg dan dat je neus schoon is, want je mag hier op zondag niet in je neus peuteren. Even een dagje wachten en dan is het geen probleem. Last van slechte adem? Neem dan in Singapore je toevlucht tot een pepermuntje want het is verboden om kauwgom te kauwen. Dit verbod ontstond omdat het erg moeilijk en duur was om alle kauwgom van publieke plaatsen te verwijderen, maar vooral ook nadat een trein stil kwam te staan doordat de deuren vastgeplakt zaten met kauwgom.

Australië

Ook in Australië kunnen ze er wat van. Hoewel kinderen daar geen sigaretten mogen kopen, is het geen enkel probleem om ze te roken. Je laat even een volwassene voor je naar de winkel gaan en je kunt als twaalfjarige lekker je peukje roken op een bankje in het park. Stelen mag natuurlijk sowieso niet, maar het is daar helemaal uit den boze om zwarte kleren en schoenen te dragen of zwarte smeer op je gezicht te doen als je van plan bent om iets te gaan pikken.

Amerika

Maar Amerika spant wat ons betreft helemaal de kroon. Daar heeft iedere staat wel een aantal belachelijke wetten. Denk bijvoorbeeld maar niet dat je ongegeneerd met een ijsje in je broekzak door de straten van New York kunt lopen. Geheid dat je een boete krijgt als ze je opmerken. Ons advies aan atheïsten is om de staat Vermont niet te bezoeken. Waag het niet om hier het bestaan van God te ontkennen. Of mensen die Arkansas niet uit kunnen spreken kunnen daar ook maar beter wegblijven.Sta je te popelen om Amerika te gaan verkennen? Wacht even met uitstappen totdat het vliegtuig aan de grond staat. In Maine is het verboden om in volle vlucht uit een vliegtuig te stappen.

Let ook op: huurders in Maine mogen hun huurbaas niet bijten (!).
En tenslotte, in Fort Madison in Iowa is het hopen dat je (vakantie)huis niet in vlammen opgaat: brandweermannen zijn verplicht om eerst een kwartier te oefenen voordat ze op de melding afgaan.

Bron: ColumbusMagazine

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.
italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?
ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?
koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .
Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!