vakantiebestemming ruiken

De meest absurde wetten en regels ter wereld

Een boete voor een blaffende hond of een zwerver die niet mag bedelen. Het zijn zomaar wat voorbeelden van ietwat onzinnige wetten in ons land. Toch kan het gekker. Buiten onze landsgrenzen bestaan er heel wat meer absurde wetten en regels. Zo kun je het in Oklahoma maar beter uit je hoofd laten om vissen dronken te voeren zo lezen we op Columbus Magazine!

Europa

Pas op wanneer je het Britse parlementshuis betreedt. Het is namelijk verboden om hier te overlijden. En als je Queen Elizabeth niet wilt beledigen kun je maar beter zorgen dat je de postzegel op een envelop niet verkeerd om plakt. Wil je in Frankrijk een leuk varkentje kopen? Noem hem dan geen Napoleon, want dat is tegen de regels. Als je van plan bent om in Denemarken te gaan rijden, is het verstandig om voor vertrek even alle kanten van je auto te controleren. De Deense regering verbiedt het om je auto te starten als er iemand onder ligt.

Azië

Wil je genieten van een rustige zondag in Israël? Zorg dan dat je neus schoon is, want je mag hier op zondag niet in je neus peuteren. Even een dagje wachten en dan is het geen probleem. Last van slechte adem? Neem dan in Singapore je toevlucht tot een pepermuntje want het is verboden om kauwgom te kauwen. Dit verbod ontstond omdat het erg moeilijk en duur was om alle kauwgom van publieke plaatsen te verwijderen, maar vooral ook nadat een trein stil kwam te staan doordat de deuren vastgeplakt zaten met kauwgom.

Australië

Ook in Australië kunnen ze er wat van. Hoewel kinderen daar geen sigaretten mogen kopen, is het geen enkel probleem om ze te roken. Je laat even een volwassene voor je naar de winkel gaan en je kunt als twaalfjarige lekker je peukje roken op een bankje in het park. Stelen mag natuurlijk sowieso niet, maar het is daar helemaal uit den boze om zwarte kleren en schoenen te dragen of zwarte smeer op je gezicht te doen als je van plan bent om iets te gaan pikken.

Amerika

Maar Amerika spant wat ons betreft helemaal de kroon. Daar heeft iedere staat wel een aantal belachelijke wetten. Denk bijvoorbeeld maar niet dat je ongegeneerd met een ijsje in je broekzak door de straten van New York kunt lopen. Geheid dat je een boete krijgt als ze je opmerken. Ons advies aan atheïsten is om de staat Vermont niet te bezoeken. Waag het niet om hier het bestaan van God te ontkennen. Of mensen die Arkansas niet uit kunnen spreken kunnen daar ook maar beter wegblijven.Sta je te popelen om Amerika te gaan verkennen? Wacht even met uitstappen totdat het vliegtuig aan de grond staat. In Maine is het verboden om in volle vlucht uit een vliegtuig te stappen.

Let ook op: huurders in Maine mogen hun huurbaas niet bijten (!).
En tenslotte, in Fort Madison in Iowa is het hopen dat je (vakantie)huis niet in vlammen opgaat: brandweermannen zijn verplicht om eerst een kwartier te oefenen voordat ze op de melding afgaan.

Bron: ColumbusMagazine

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie
By Scott ·
22 februari 2024

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland
By Scott ·
22 februari 2024

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!