onzin singlereizen

De meest gehoorde onzin over singlereizen

Wanneer je single bent kan een leuke vakantie vinden best een uitdaging voor je zijn. Behalve ‘keuzestress’ over waarheen, wanneer en met wie krijg je ook nog te maken met meningen van vrienden, familie en collega’s. Iedereen weet ‘het beter’. Zeker als het over singlereizen gaat! Maar wat is er nu van waar en wat niet? Wij ontkrachten alvast de meest gehoorde onzin over singlereizen voor je!

Singlereizen zijn voor zielige saaie mensen

Vind jij jezelf zielig, suf, saai en oninteressant? Dat dachten we al…. Nou we helpen je maar uit deze wijdverbreide ‘nachtmerrie’ want singles die kiezen voor een groepsreis zijn doorgaans vlot, modern, sociaal, ontwikkeld en geïnteresseerd. Net als jij dus 😉

Singlereizen hebben mega drukke reisprogramma’s

Dat kan, maar hoeft zeer zeker niet. Het hangt er maar vanaf wat voor type reis je kiest. Er zijn singlereizen waar je voor dag en dauw op moet  (iedere dag!) om al het moois van de rondreis te kunnen aanschouwen maar er zijn ook heel wat singlevakanties waarbij er volop tijd en ruimte is voor niets doen, relaxen, zwemmen, luieren… of wat jij maar wilt. Kijk voordat je een reis boekt daarom goed naar het dagprogramma zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

Bij singlereizen heb je geen moment voor jezelf

Deze mythe is echt volkomen uit de lucht gegrepen. Het feit dat je met een groep op vakantie gaat wil nog niet zeggen dat je dan ook 24-7  bij elkaar op de lip zit. Alsjeblieft zeg… daar kunnen meeste mensen helemaal niet tegen. Er is daarom altijd ruimte en gelegenheid om jezelf lekker terug te trekken.

Bij singlereizen deel je altijd een hotelkamer met een reisgenoot

Nee hoor! Tegenwoordig zijn er ook steeds meer reisorganisaties waarbij je een kamer voor jezelf alleen kunt boeken. Soms tegen een meerprijs, soms niet. Dat hangt vooral af van hoe groot de reisorganisatie is en wat zij hebben kunnen inkopen bij de hotels. Ben je een snurker of heb je gewoon behoefte aan privacy wanneer je naar bed gaat; boek dan gewoon een kamer voor jezelf.

Bij singlereizen betaal je veel meer dan wanneer je alleen reist

Ook dat is zeker niet altijd waar. Je hebt singlereizen in alle soorten en maten en ook in allerlei prijsklassen. Er zijn echt super voordelige low budget groepsreizen voor singles net als dat er luxe singlereizen te boeken zijn. Net als in de ‘gewone reisbranche’ dus. Wanneer je alles los boekt en alleen reist kan je op heel wat zaken beknibbelen maar pas wanneer je een echte backpacker bent die niet zoveel eisten stel aan hygiëne of slaapcomfort dan bespaar je serieus geld. Wil je wel wat meer comfort dan ben je met een groepsreis net zo duur of goedkoop uit dan alleen.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!