verrassend spannend op reis

De meest irritante medepassagiers in het vliegtuig

Lekker op vakantie met het vliegtuig! Je was op tijd, bagage is netjes ingecheckt, je hebt een fijne stoel uitgekozen en de reisgids van je bestemming bij de hand. Niets lijkt een prettige reis in de weg te staan, jouw vakantie kan beginnen!

Maar dan… krijg je te maken met een medepassagier die naast jouw vliegtuigstoel plaatsneemt. Ineens neemt jouw ontspannen begin van de vakantie een hele andere wending. Deze types kun je maar het beste vermijden in het vliegtuig.

De grappenmaker

Bij een beetje turbulentie staat het zweet al op je voorhoofd en elke keer als het riemen-vast-lampje begint te branden, schiet je lichtelijk in de stress. Heel fijn als er dan een komiek aan boord is die vooral zichzelf vermaakt met grappen over alles wat er mis kan gaan tijdens de vlucht. Nog minder fijn als deze persoon de piloot is en denkt dat grappen maken over de intercom ook onderdeel van zijn beroep is. ‘Is dit serieus?’, blijft er door je hoofd spoken …

Stoel naar achteren

Beenruimte is er nooit in overvloed in het vliegtuig, maar gelukkig lijkt de beperkte ruimte deze keer mee te vallen. Echter, zodra het is toegestaan, zet de passagier voor je zijn stoel – zonder pardon – zo ver mogelijk naar achteren en verandert de stand gedurende de vlucht niet meer. Zelfs niet tijdens de maaltijden, waardoor je bordje rijst praktisch in je schoot ligt.

Stank

Degene die het voor elkaar heeft gekregen om kruidig eten mee te nemen in het vliegtuig, zit precies naast jou en is blijkbaar hongerig, want de bakjes met eten blijven maar komen. Als je echt pech hebt, gaat dat gepaard met smerige handen en kleine boertjes. Misselijkmakend, net zoals passagiers met veel te veel parfum trouwens.

Huilende kinderen

Kinderen kunnen er zelf ook niets aandoen; opstijgen en dalen doet nu eenmaal pijn aan hun oren. Oproep aan alle vliegtuigmaatschappijen: maak een aparte sectie voor families met kinderen in het vliegtuig. Dan kunnen wij ook weer van onze rust genieten.

De prater

‘Waar ga je naartoe, voor hoelang en wat zijn je plannen?’ Deze vragen van je medepassagier worden vaak gevolgd door een monoloog over waar hij zelf allemaal is geweest. Zelfs als je ten einde raad je oordopjes in doet, blijft de persoon in kwestie vrolijk doorratelen. Uitgebreid je reisgids doorlezen of even bijslapen zit er deze vlucht helaas niet in.

De schone slaper

De schone slaper praat dan wel niet honderduit tegen je, maar kan weer andere problemen geven die jouw reis verstoren. Het begint met licht gesnurk, maar het volume gaat al snel richting het geluid van een vliegtuigmotor. En af en toe wordt jouw schouder voor kussen aangezien, met als resultaat dat je een plakkerig slaaphoofd tegen je aan hebt liggen.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.
10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.
vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!