geliefde

De meest modieuze hotels voor de internationale fashion weeks

Modeliefhebbers van over de hele wereld maken zich weer op voor de fashion weeks, die in de eerste maanden van elk jaar het nieuwe modeseizoen inluiden. Van haute couture tot prêt-à-porter; bekende designers en opkomend talent laten het hart van elke fashionista sneller kloppen.

Hotels.com™ selecteert voor jou het meest modieuze hotel van elke stad waarin een fashion week plaatsvindt. Zet de data in je agenda en pak je koffer vol hippe outfits maar, want you’re going fashion!

Amsterdam – 14 januari t/m 18 januari
Onze hoofdstad trapt de reeks modeweken af met een vijfdaags catwalkprogramma. De creatieve stad Amsterdam wordt internationaal geroemd om het modetalent van Nederlandse bodem. Je kunt geheel in stijl verblijven in Hotel The Exchange in hartje Amsterdam. De hotelkamers zijn ingericht door jonge modeontwerpers van het Amsterdam Fashion Instituut (AMFI), wat dit fashionhotel een speelse combinatie van mode en design geeft. Een ideaal hotel om je geheel in de modesfeer voor te bereiden op de catwalk shows van de Amsterdamse FashionWeek.

New York – 11 februari t/m 18 februari
Als je niet genoeg van mode kunt krijgen, ga dan zowel voor de Men’s Fashion Week van 1 tot 4 februari als de New York Fashion Week van 11 tot 18 februari. Voor deze lange stedentrip naar New York is het moderne Hilton New York Fashion District in de modebuurt een goede keuze. Het boetiekhotel biedt stijlvolle kamers met een modethema en een rooftopbar waar je ’s avonds de creaties van Michael Kors, Calvin Klein of Marc Jacobs uitgebreid kunt bespreken.

London – 19 februari t/m 23 februari
De hereneditie heb je helaas net gemist, maar niet getreurd, de London FashionWeek begint op 19 februari. En die ervaar je ongetwijfeld het best in één van de mooiste hotels van Londen, The Savoy. Treed in de voetsporen van Christian Dior, die een modeshow hield in 1950, of Coco Chanel, die in 1924 verbleef in het klassieke hotel en wiens kaartje het hotel nooit heeft verlaten. Christian of Coco zal je hier niet meer tegenkomen, maar reken maar dat je hoofdredactrices van grote modebladen kunt spotten.

Milaan – 24 februari t/m 1 maart
Milaan is de veilige thuishaven van de grote Italiaanse modenamen zoals Prada, Versace en Gucci. Hun invloed reikt zelfs tot de hotels, want NH Milano Palazzo Moscova, beter bekend als Maison Moschino, is geheel ingericht door de ontwerpers van modemerk Moschino. Zoals je van hen kunt verwachten is het hotel geheel in excentrieke en surrealistische sprookjesstijl ingericht. Het hotel biedt personal shoppers om jouw ultieme outfit voor fashion week te scoren. Alsof de Moschinokamer showroom bij de entree nog niet genoeg is…

Parijs – 2 maart t/m 9 maart
Parijs sluit de modeweken af. Na de fashion week voor heren van 20 tot 24 januari is het tijd voor de grote finale. En dan wil je natuurlijk zijn waar de mode is. Met haute couture winkels van Armani, Dior, Chanel en Vuitton om de hoek, is het klassieke Hôtel Plaza Athénée het hotel bij uitstek voor de Franse fashion week. Om bij te komen van de duizelingwekkende hoeveelheid catwalks, hoge hakken, bekende mensen en inspirerende collecties rest jou nog één ding in dit prachtige hotel: een dagje in de Dior spa.

Francien

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!