De meest noordelijke bierbrouwerij ter wereld

Kleinschalig bierbrouwen is helemaal in. Het bezoeken van zo’n authentieke bierbrouwerij om er het geproduceerde gerstenat te proeven is een leuk tijdsverdrijf.

Voor de nieuwste brouwerij moet je wel wat over hebben. Want sinds kort is de meest Noordelijk gelegen bierbrouwerij op 78 graden noorderbreedte in de Russische enclave Barentsburg op Spitsbergen te vinden.

De brouwerij is van Belgische makelij, zo weet het Belgische persbureau Belga te melden. Brouwinstallateur CoEnCo uit het Belgische Oostkamp kreeg begin dit jaar de vraag vanuit het Noorse Spitsbergen om er een nieuwe brouwerij te installeren.

Cruiseschepen

“Het is de bedoeling om die dunbevolkte streek in de Russische enclave Barentsburg meer toeristisch te gaan uitbaten. De plaats is uitsluitend toegankelijk per boot of per helikopter, maar er passeren vaak toeristische  cruiseschepen”, aldus Dirk Vanden Berghe, sales manager bij CoEnCo.

Koud biertje

De aanvoer van de brouwinstallatie gebeurde dan ook per schip. Op 21 oktober startte de montage, en zes dagen later was het eerste brouwsel al op gisting. Er kan tot 500 liter per dag gebrouwen worden dat ter plaatse zal worden verkocht. Omdat het op Spitsbergen vaak ijskoud is hoeft het bier er vaak niet eens gekoeld te worden om een lekker koud pilsje te kunnen tappen.

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .
lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.
aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.
vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?
Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!