De meest vieze plekjes in je hotelkamer

Uit onderzoek van de Universiteit van Houston komen de meest vieze plekjes en voorwerpen in je hotelkamer naar voren. Een gewaarschuwd mens telt voor twee!

Niet aanraken:

  • De afstandsbediening van de televisie is een van de meest vervuilde voorwerpen in je hotelkamer
  • De lichtschakelaar van het bedlampje kun je ook maar beter vermijden
  • Ook de toiletbril en wastafel zijn ruim voorzien van bacteriën
  • Gebruik je mobieltje: de telefoon op de hotelkamer is erg vies

 Opvallend schoon:

  • De vloer en de douche blijken relatief schoon
  • Het hoofdbord en de gordijnen komen er ook goed vanaf
  • De klink van de badkamerdeur is het schoonst (!)

Onderzoeker en microbioloog Jay Neal gaf aan dat hotelkamers niet gereed te hoeven zijn voor een operatie, maar dat er zeker ruimte is voor verbetering. Hotels hebben de verplichting om hun gasten een veilige en schone omgeving te bieden, maar een effectieve methode om te kijken of de kamers schoon zijn is er niet. Schoonmaaksters beoordelen dit hoofdzakelijk op visuele waarneming, maar dit is niet genoeg.

Volgens de onderzoekers zou het al veel helpen als schoonmaaksters wat meer de tijd kregen om een kamer te poetsen – zij hebben nu vaak maar een half uur per kamer. Bovendien zou het tussentijds verwisselen van schoonmaakmiddelen en -materialen moeten bijdragen aan een schonere kamer.

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.
vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.
lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.
single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.
aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!