De mooiste plekken in de Verenigde Staten

In een enorm land als de Verenigde Staten vind je natuurlijk ontzettend veel mooie plekken. Een aantal hiervan moet je hoe dan ook bezocht hebben. Als je dit wil doen heb je wel een ESTA Amerika nodig. Zonder een ESTA mag je het land namelijk niet inkomen. Het is dan ook een verplichte reistoestemming die je nodig hebt als je geen visum wilt aanvragen.

Verenigde Staten bezoeken

Met een ESTA mag je de Verenigde Staten dus bezoeken, waardoor je onder meer een kijkje kunt nemen in Central Park in New York City. Deze grote stad moet je hoe dan ook een keer bezocht hebben, maar Central park mag tijdens deze trip zeker niet ontbreken. Het is één van de mooiste parken ter wereld, maar geeft je tevens een interessant contrast met de andere delen van NYC. Overal is het druk en chaotisch, maar dan kom je in Central Park en kun je even heerlijk tot rust komen.

Bucketlist

Op een bucketlist mag de Grand Canyon niet ontbreken, zo simpel is het nou eenmaal. Dit adembenemende fenomeen in de Verenigde Staten moet je een keer gezien hebben. De kloof heeft een lengte van maar liefst 435 kilometer. Qua breedte varieert het tussen de 15 en 29 kilometer. Dat klinkt groot, maar als je er bent dan zul je zien dat het nog groter is dan je dacht. Je kunt langs de Grand Canyon rijden en stoppen bij een aantal uitkijkpunten, maar je kunt ook de wandelschoenen aantrekken om de kloof te kunnen bekijken.

Golden Gate Bridge

De Golden Gate Bridge is zo mogelijk de meest bekende brug ter wereld. De iconische brug gehuld in het rood ligt in San Francisco, wat sowieso al een stad in Amerika is die je moet bezoeken. Hierbij hoort natuurlijk een uitstapje naar de Golden Gate Bridge, waar je onder meer over heen kunt fietsen. Zo kun je prachtig over het water kijken, waarbij je onder meer Alcatraz zult zien liggen. Op dit eiland stond jaren geleden natuurlijk de gevangenis die iedereen over de hele wereld kent.

Hawaï

Hawaï mag dan wel niet deel uitmaken van het vaste land van de Verenigde Staten, alsnog is het een bezoekje zeker waard. Deze mooie eilandengroep hoort natuurlijk ook wel bij Amerika. Hawaï is zo goed als een paradijs, veel mooier kan het eigenlijk niet. In de binnenlanden van de eilanden zul je veel groen en begroeiing zien, terwijl de stranden beeldschoon zijn. Daarnaast vind je op Hawaï ook vulkanen. De oceaan bij deze eilanden heeft natuurlijk de beste golven om te surfen.

Yosemite National Park

Ook Yosemite National Park mag niet missen op je bucketlist. Dit enorme park bestaat met name uit wildernis die je alleen te voet kunt bereiken. Desondanks loopt er wel een weg door het park. Dit heet de Tioga Road en is geopend van juni tot oktober. In deze maanden kun je dus met een auto het park bezoeken, maar alsnog is het aanbevolen om dan wel te wandelen langs de rotswanden en watervallen. Ook de Yosemite Falls moet je gezien hebben!

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.
man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!