wandelreizen

De mooiste wandelroutes van Europa

Het gaat misschien wat ver om je baan op te zeggen en te beginnen aan een wandeltocht van Alkmaar naar New York, maar een iets minder lange wandelvakantie kan ook een enorme uitdaging zijn. Mits je goed voorbereid op pad gaat, is er niets zo fijn als het achterlaten van je drukke leven en het aantrekken van je wandelschoenen. In Europa zijn de mogelijkheden om te wandelen eindeloos. Van groene eilanden met vulkanische activiteiten tot regio’s met oneindige boomgaarden en pittoreske dorpjes. In dit artikel sommen we een aantal van de mooiste wandelroutes in Europa voor je op.

IJsland – Laugavegur trail

Ruig en ongerept; zo zou je de IJslandse natuur misschien nog het beste kunnen omschrijven. Met haar geisers, vulkanen, gletsjers en enorme watervallen is IJsland een land van vele uitersten. Op de meerdaagse Laugavegur trektocht maak je kennis met de meest bijzondere natuurfenomenen van het land. Begin in Landmannalaugar en eindig 55 kilometer later in Þórsmörk. Let op: het landschap mag dan wel onaangeroerd lijken, maar dat is het niet. Het is namelijk een erg populaire route onder toeristen. Niet voor niets vergelijkt de IJslandse bevolking de Laugavegur trail regelmatig met de gelijknamige drukste winkelstraat van Reykjavik. Boek dus op tijd je accommodatie of ga voor een alternatieve wandelroute.

De Azoren – São Miguel

De Azoren is een eilandenarchipel gelegen in de Atlantische oceaan met een bijzonder vulkanisch landschap. In principe zijn alle eilanden van de Azoren geschikt voor mooie wandelingen, maar het toeristenbureau van de eilandenarchipel heeft op São Miguel de meeste officiële wandelroutes uitgezet. En laten nou net die routes de moeite waard zijn. Breng op São Miguel in ieder geval een bezoek aan Caldera Velha, een warme waterval waar je kunt genieten van een heerlijk thermisch bad.

Ierland – The Dingle Way

Dingle ligt in het zuidwesten van Ierland en is het meest noordelijk gelegen schiereiland in County Kerry. Je vindt hier een karakteristiek groen heuvellandschap bestaande uit velden en heide. The Dingle way, een wandelroute van zo’n 179 km, staat bekend als Ierlands mooiste. De Dingle Way loopt rondom het gehele schiereiland en telt veel spectaculaire uitzichten en steile kliffen. Vergeet niet om na een stevige tocht nog even de lokale pub in te duiken. Alleen hier ontdek je het echte Ierland!

Italië – Cinque Terre

Een van de mooiste kustwandelpaden van Europa is de Cinque Terre. Dit wandelpad neemt je mee naar vijf pittoreske, kleurrijke dorpjes die in 1997 allen opgenomen zijn op de werelderfgoedlijst. Omdat het gebied moeilijk bereikbaar is met de auto, leent het zich bij uitstek voor een wandelvakantie. Niet alleen de dorpjes op deze route spreken tot de verbeelding, ook de omgeving is bijzonder. Zo vind je er steile kliffen, olijfbomen, citrusbomen en terrassen vol wijngaarden.

Oostenrijk – Adelaarsweg

Een van de mooiste en meest bekende wandelroutes van het Oostenrijkse Tirol is de Adelaarsweg. De route heeft een totale lengte van 413 kilometer, waarbij meer dan 31.000 hoogtemeters worden gemaakt. De route leidt van oost naar west Tirol en lijkt van bovenaf op het silhouet van een adelaar. De Adelaarsweg staat bekend om haar prachtige bergtoppen en indrukwekkende uitzichten. Een aanrader!

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!