autovakantie ergernis onderweg

De populairste vakantiebestemmingen van dit moment

Griekenland is momenteel het populairste vakantieland als we kijken naar het online zoekgedrag van Nederlandse consumenten. Over de afgelopen 12 maanden werd er gemiddeld 11.000 keer gezocht via Google naar de combinatie Griekenland en vakantie.

populaire vakantiebestemmingen

Dit is ruim 3.500 keer meer dan het op een na populairste land, Turkije, dat gemiddeld 7.500 per maand werd gezocht. Ondanks dat je sinds kort een e-visum Turkije moet aanvragen blijft het land dus onverminderd populair bij Nederlandse reizigers. Online marketingplatform SEMrush deed de afgelopen 12 maanden onderzoek naar het zoekgedrag in Google van Nederlandse consumenten in relatie tot vakantiebestemmingen. Het onderzoek nam puur zoekgedrag onder de loep, kortom, er is onderzoek gedaan naar de intenties van Nederlandse consumenten.

 

Japan meest gezocht voor langere reizen

Het onderzoek toont verder aan dat Nederlanders het vaakst naar Japan zoeken als ze meer willen weten over reizen. Ruim 1.250 maal per maand wordt er door Nederlanders gezocht naar de zoekterm Japan in combinatie met reizen. Onder reizen wordt veelal een langere trip naar een verre bestemming bedoelt. Kortom, Japan is momenteel het populairst onder Nederlanders die op zoek zijn naar langere reizen. Op de tweede plaats komt Canada en op de derde plaats Vietnam.

Tickets Thailand het populairst

In combinatie met de zoekterm tickets verschijnen totaal andere landen in de top 10. Over de afgelopen twaalf maanden is Thailand het land waarvan de gemiddelde Nederlander momenteel het vaakst naar tickets zoekt. Gemiddeld werd dit 780 keer per maand gezocht. Na Thailand komt Suriname, een populaire bestemming onder veel Surinaamse Nederlanders. Op de derde plaats komt Malta.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!