singlevakanties avontuur

De single wil op avontuur deze zomer

De reislustige single heeft deze zomer een duidelijke drang naar avontuur. De crisis ontvluchten, de sleur van alle dag of juist onthaasten van de moordende carrière stress? Wie zal het zeggen. Eén ding is zeker, het avontuur lonkt. Cijfers van reismagazine Single2Travel.nl laten zien dat er ten opzichte van vorig jaar een verdubbeling is opgetreden bij de zoektocht naar verre, avontuurlijke singlevakanties. Wat maakt deze reizen nu zo ontzettend verleidelijk?

Ver weg of dichtbij?

Naast verre, avontuurlijke reizen zijn ook de korte vakanties, weekendjes weg en stedentrips fiks in populariteit gestegen. Niet zo verwonderlijk want de single houdt, evenals de rest van Nederland, steeds vaker de hand op de slinkende knip. Een paar dagen naar de Ardennen, een weekendje zeilen of een korte stedentrip binnen Europa? Het is nog altijd goedkoper dan een paar weken rondreizen aan de andere kant van de aardbol. De afgelopen drie maanden werd er naar deze reizen het meest gezocht:

1.       Avontuurlijke reizen

2.       Weekend/korte break

3.       Speciale reizen met een thema (dans, spiritueel)

4.       Zonvakanties

5.       50plus singlereizen

Slagzin

Ver is dus duur(der). Vanwaar dan toch die stijging? Het aanbod van singlereizen met een avontuurlijk karakter is groot dus wordt er door de diverse aanbieders wat af geconcurreerd. Om de prijsbewuste en kritische single consument voor zich te winnen wordt er handig gebruik gemaakt van originele prijsvragen en aanverwante acties. Niet zoals in the old days toen de best aangevulde slagzin als hét kenmerk gold voor de ware prijsvraag, maar wel via social media kanalen zoals Facebook en Twitter. Snel, simpel, dag en nacht beschikbaar en geen postzegel nodig.

Verleidelijk

Is de single nog geen klant van organisatie X of Y? Geen nood. De verlokkingen (lees acties) zijn talrijk, prikkelend, uitnodigend en ronduit verleidelijk. Want laten we eerlijk zijn, het idee dat je met twee muisklikken gratis op vakantie kunt naar de andere kant van de wereld laat vrijwel niemand onberoerd. Was meedoen niet leuker dan winnen? Voordat de single nog maar een reis heeft geboekt is hij of zij online bevriend met de aanbieder en krijgt iedere dag de mooiste, aantrekkelijkste reizen voorgeschoteld. Flinke jongen (of meisje) die daar eeuwig weerstand aan kan bieden. En wat te denken van al die laaiend enthousiaste reviews van voormalige deelnemers?

Lastminute

De lastminute is en blijft de ultieme verleiding. Ook voor singles. Nee, juist voor singles! Ze zijn als geen ander expert in het lastminute boeken van vakanties. Deze ultieme twijfelaars drijven menig reisaanbieder tot wanhoop. Waar blijven die boekingen, waar blijven ze nou! Gezinnen en stellen plannen hun zomervakantie maanden, soms wel een jaar vooruit. De single is hier wars van. Waarom maanden vooraf plannen maken? Dikke kans dat ze tegen die tijd geen single meer zijn. Toch? Dit verklaart waarom er heel wat gezocht, vergeleken en bekeken wordt maar pas kort voor vertrek daadwerkelijk geboekt. Geen ware liefde in zicht? Dan maar op vakantie. Liefst lekker ver weg.

De inhoud van dit artikel is gebaseerd op de statistieken van maart tot juni 2012 en 2013.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?
tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.
vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!