auto vakantie

De TomTom zegt dat we er al zijn

De vakantie zit er bijna aan te komen. Nog twee weken en dan heeft het zuiden in ieder geval vakantie. Dan gaan we weer de tent en alle andere kampeerspullen voor de dag halen om gezellig te kamperen met het hele gezin. Het klinkt altijd leuk, maar is het ook zo leuk als het lijkt? Bijna iedere stel dat kampeert kan wel meepraten over explosiegevaar tijdens de vakantie. De vakantie zou toch veel relaxer zijn als die donderwolk gewoon vermeden kan worden.

Begin vakantie nooit het leukst

Het begin van de vakantie is eigenlijk nooit het leukst. Thuis begint het al met het klaarzetten van de overmaat van spullen. Vaak is de moeder hierbij de klos, omdat die nog steeds meer thuis is bij de kinderen. Alles wordt klaar gezet en de kinderen zetten erbij wat ze ook mee willen nemen. De berg wordt groter en groter. Met hoeveel auto’s gaan we dit jaar? Toch maar met één. In BN DeStem stond 4 juli een artikel die de plank helemaal raak sloeg. Misschien ga je wat losser aan je vakantie beginnen wanneer je jezelf herkend hebt.

Redenen voor ruzie op vakantie

Ook het feit dat kinderen in een kleine ruimte naast elkaar op de achterbank moeten zitten en na 8 uur daar nog steeds zitten. Dat geeft wel eens onenigheid. Stel dat die er onderweg nog niet uitgekomen is, dan komt dat toch zeker op de plaats van bestemming. Kinderen zijn jengelig, papa heeft honger, moeder is weer de mist in gegaan met het aangeven van de route. De sfeer om een fijne vakantie te gaan “vieren”  is er nog niet. Kan nog komen, hopelijk.

1. Moet dat echt allemaal mee?

Wat we net al aanhaalden, vrouwen zetten nog steeds de spullen klaar en mannen ruimen de auto op, zodat alles er in kan. Vervolgens gaat man auto inruimen en verschijnen er steeds nieuwe kratten en koffers achter de auto. Of ze in Lyon geen wc papier verkopen? Maak afspraken over wat jij en wat hij dan mee mag nemen.

2. Nog een keer en ik zet je eruit

De kinderen hebben mooi stil gezeten op de achterbank, maar voorbij Parijs begint het al wat te kriebelen. Geniepig geknijp aan de ene kant en een ongeziene stomp aan de andere kant. De kracht van ouders is dan geen straffen te verzinnen die je niet kunt uitvoeren. Dat krijg je namelijk terug op je bord

3.  Ga lekker alleen

Weet je dat het niet gaat werken samen op een camping en dan ook nog eens gezamenlijke interesse bedenken. Ga dan gewoon eens lekker in je uppie. Lekker rustig en echt tijd voor je zelf.

4. Zo zijn we er over een paar dagen nog niet

Punctualiteit en vertragende factor, komen vaak samen in één relatie. De man zit vaak al klaar om te vertrekken en dan moet de vrouw ineens nog de vriezer ontdooien of de droger uitruimen. Anders om kan het ook, dat de man nog even alle sloten wilt checken.  En weet je, dit gedoe zal altijd zo blijven.

5. 4 euro voor een Magnum

Kan jij je ook zo ergeren aan de woekerprijzen van water en ijsjes. Jouw partner denkt daar waarschijnlijk luchtiger over. “Nu zijn we met vakantie, en zo vaak gaan we niet. Trekken we bij de camping toch weer een blik witte bonen in rode saus open.”

6. Gezellig ben je weer

De essentie van het gemopper op elkaar, is dat terugmopperen geen zin heeft. Het advies van een psycholoog is dat je je eigen emoties zoveel mogelijk klein moet houden. Herken waar de spanning zit en dat er spanning zit, maar ga niet over de inhoud van het geklaag. “Zullen we een kopje koffie drinken, even pauze?”

7. Heb je nu al een biertje te pakken?

De Grieken zitten aan de ouzo, de Duiters aan het bier en de Fransen aan de wijn, zo allemaal al rond het middag uur. En jij mag van je vrouw niet eens een klein biertje openmaken aan het begin van de middag. Het is toch vakantie! Een biertje daar is niks mis mee. Gaan mensen echter op vakantie bovenmatig alcohol nuttigen dan wordt het tijd voor een goed gesprek.

8. De TomTom zegt dat we er al zijn

Met de voortschrijdende techniek zou je denken dat de Ruzie aller ruzies wel verdwenen moest zijn. Wie krijgt het namelijk met de navigatie nog voor elkaar om in Parijs op de Périhpérique de belangrijkste afslag te missen? Kon je eerst roepen dat je de andere linkerkant bedoelde, daar kun je niet meer mee wegkomen. Wanneer de TomTom zegt dat je er al bent, maar je staat “in the middle of nowhere”, dan zal het verwijt niet gering zijn. Beleef dit vooral met veel zelfspot.

9. Volgend jaar neem ik de boeking voor mijn rekening

“De komende drie weken staan we op deze plek?” Soms zit het mee en soms zit het tegen. Vooral de site van de camping blijkt mooi. Zijn alle omstandigheden verre van goed, dan is deze vakantie wel de ultieme relatietest. Als je dit samen overleeft, dan overleef je alles.

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?
luxe hotels met kinderen
By Margret ·
23 juli 2021

Kamperen zorgt voor fijne vakantie herinneringen

Het zijn bij jou ook vast de simpele kampeervakanties met je ouders waaraan je met plezier terugdenkt. Voor kinderen hoef je namelijk geen dure en luxe reisjes te regelen naar een ver oord, om je kinderen fijne herinneringen aan vakanties te bezorgen.
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!