tom waes reizen

De top 10 reisfavorieten van Tom Waes

Voor de Belgische acteur en presentator Tom Waes geen camping in de Dordogne of een appartementje in Chersonissos. Voor zijn tv-programma Reizen Waes trekt hij naar landen met een negatief reisadvies, van Noord-Korea tot Zuid-Soedan. Daarbij heeft hij maar één vraag: kan ik er op vakantie?

1. Favoriete plek

Ik zit veel in hotels maar vind het leuker om bij de mensen thuis te logeren. Mijn dierbaarste herinnering heb ik aan een afgelegen dorpje op Tanna, een van de eilanden van Vanuatu in de Stille Oceaan. Daar mocht ik logeren bij een vermeende kannibalenstam en meedoen met allerlei traditionele gebruiken. De voorzieningen waren rudimentair en er liep veel ongedierte rond, maar ik zal mijn verblijf nooit vergeten.

2. Favoriete souvenir

Mijn favoriete souvenir heb ik in Turkmenistan op de kop getikt. We bezochten voor Reizen Waes een markt, maar ik kreeg het in eerste instantie niet voor elkaar ook daadwerkelijk iets te kopen. De bewakers die met de cameraploeg meeliepen en in de gaten hielden wat wij filmden, gaven alles wat ik aanraakte aan mij cadeau. Ik heb uiteindelijk aangegeven dat ik écht iets wilde kopen en heb een telpek, een traditionele muts van schapenvacht, aangeschaft. Die heeft een permanente plek in mijn woonkamer gekregen.

3. Favoriete stad

Over mijn favoriete stad hoef ik niet lang na te denken, dat is zonder twijfel de Noord-Amerikaanse metropool Vancouver. Wat mij het meest aanspreekt is dat er Canadezen wonen en geen Amerikanen, haha. Pak je de auto vanuit de binnenstad, dan is eigenlijk alles binnen handbereik: de Stille Oceaan, skigebieden en prachtige natuurparken.

4. Favoriete volk

De Engelsen zijn mijn favoriete volk. Ze hebben geweldige humor en een mooie cultuur.

5. Favoriete actieve bestemming

Voor een actieve vakantie reis ik het liefst af naar winters Scandinavië; ik ben gek op sneeuw en ga het liefst op pad met een hondenslee. Lekker met die beesten een paar dagen de natuur in, echt fantastisch.

6. Favoriete wildlifebestemming

De Amerikaanse staat Alaska is mijn favoriete wildlifebestemming. Om de beren, arenden, wolven en elanden te spotten, reis ik idealiter met de kajak. Je ziet zo veel meer en kunt relatief veel bagage meenemen.

7. Favoriete relaxplek

Puur relaxen doe ik bij voorkeur op de Canarische Eilanden. Daar kom ik echt tot rust. Ik ga er kilometers wandelen en voor de rest: benen omhoog en aan het zwembad liggen.

8. Favoriete keuken

Voor het lekkerste eten kan ik Zuid-Korea aanraden. Ik ben net terug uit dat land en kimchee, het traditionele gefermenteerde koolgerecht, heeft mijn hart veroverd.

9. Favoriete zonsondergang

De mooiste zonsondergang zag ik op Pitcairn, een eiland in de Stille Oceaan. Als je daar op de hoogste berg staat, zie je dat de aarde rond is.

10. Favoriete reisgenoot

Mijn favoriete reisgenoot is ongetwijfeld mijn vriendin, al zie ik haar minder vaak dan mijn cameraploeg. Het is fijn om met die kerels op pad te gaan. Door het vele reizen leer je elkaar door en door kennen en zijn we allemaal goede vrienden van elkaar geworden.

Dat je niet altijd ver weg hoeft te gaan, bewijst Waes in de nieuwe serie Reizen Waes, waarin hij zijn eigen regio Vlaanderen onderzoekt. Columbus vroeg hem het hemd van het lijf over zijn ervaringen. 

Bron: Columbus Magazine

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie
By Scott ·
22 februari 2024

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland
By Scott ·
22 februari 2024

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!