solo reizen trends

Dé trends voor solo reizigers in 2016

Reistrends te over maar welke springt er in het oog? Natuurlijk trends voor solo reizigers! Want ook al is single en solo zeker niet het zelfde, het heeft natuurlijk wel enkele raakvlakken. Wat kenmerkt de solo reiziger en welke reistrends mag je in 2016 zeker niet missen? Je leest het hier.

Kenmerken solo reiziger

Wanneer je helemaal in je eentje op reis gaat dan geef je een duidelijk signaal af: hier ben ik, stoer, sterk en ik kan de wereld aan! Je staat open voor nieuwe ervaringen, het onbekende, bent bereid om aan je persoonlijke ontwikkeling te werken en je ontmoet graag nieuwe mensen. Je doet misschien dingen die in tijdens een reis in groepsverband nooit of niet snel gedaan zou hebben.  Het lijkt wel een horoscoopvoorspelling ;-).

Solo reizen maar toch samen?

Een soloreis heeft niet dezelfde insteek als een singlereis. Trendbureau Cherry Picker: “het gaat er om dat je er zelf voor kiest (ook al heb je een relatie) om alleen op pad te gaan om zo contact te leggen met anderen en met jezelf.” Maar, solo betekent niet automatisch ‘alleen’: door digitale applicaties was het nooit eerder zo makkelijk om met gelijkgestemde reizigers in contact te komen voor, tijdens of na je reis.

Nieuwe tips solo reizigers

Op Penroads verenigen meer dan 2500 reizigers zich uit meer dan 90 landen om samen te reizen. En met het sociale concept POD Tent verbind je jezelf met andere campinggasten, heel leuk kijk maar. Ben je wel in voor een leuke reisverrassing en wil je graag met andere solo reizigers een suprise trip maken? Op srprs.me boek je een Solo Together-tripje waarbij samen reizen, dingen beleven en self discovery voorop staan in plaats van de ware ontmoeten. Mocht je dat alles niet zo zien zitten, dan kan je natuurlijk altijd nog een leuke singlereis met gelijkgestemden boeken! Solo, maar toch samen. Ook heel trendy ;-).

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.
single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.
vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!