De vakantieromance

Emoties kunnen hoog oplopen tijdens een vakantieromance. Wanneer zich ook een intieme relatie ontvouwd, kan de verhitte passie misschien iets te intens zijn en opeens overgaan in woeste conflicten. Wat te doen om deze netelige situaties te voorkomen?

* Probeer niet je hele vakantie met elkaar op te trekken, maak vooral tijd voor jezelf
* Wanneer je irritaties voelt opkomen, wees dan nuchter: de relatie zal waarschijnlijk toch maar voor een paar dagen duren. Dus relax…
* Wanneer de irritatie hoog oploopt, spreek dan je gevoelens uit en kom uiteindelijk tot een overeenkomst: wel of niet de relatie door laten gaan?
* Wanneer je hem of haar echt niet meer kan uitstaan, ga dan uit elkaar.

Hete seks
Seks met een ‘vreemde’ in een ‘vreemde omgeving’ kan ongelooflijk opwindend zijn. Totale vrijheid in combinatie met veel zon, blote huid en exotische mixjes, doen de rest. Toch worden, in het bijzonder vrouwen, na een verhitte vrijpartij overspoeld met spijt en schuldgevoelens. Hoe kun je dit tegengaan?

* Wees matig met drank, zodat je na afloop van de avond geen spijt krijgt van je daden
* Laat je niet ‘overhalen’ seks te hebben
* Stop onmiddellijk met de vrijpartij wanneer je het gevoel krijgt dat iets niet klopt, of dat je het gevoel hebt gedwongen te worden
* Stel voor naar een ‘openbare gelegenheid’ te gaan, zodat de verleiding minder wordt
* Neem geen overhaaste beslissingen en doe alleen maar waar jij zin in hebt
* Vrij altijd veilig, dus met condoom!

Vakantieflirt
Een vakantieflirt kan een ware opsteker zijn voor je zelfvertrouwen. Maar er zit ook een keerzijde aan de medaille. Wanneer de ander te opdringerig wordt, kan het benauwend gaan werken en soms zelfs erger dan dat. Hoe voorkom je dit soort situaties?

* Wees vanaf het begin duidelijk dat de ‘liefde’ vrijblijvend is, ook al loop je de kans ‘de ware’ te missen
* Confronteer hem/haar met zijn ongewenst gedrag, liefst in de nabijheid van andere vakantiegangers
* Vertel de ander, zonder zijn/haar vertrouwen te beschamen, dat de liefde stopt bij het afscheid nemen
* Ga, eenmaal thuis, niet in op telefoontjes of e-mailtjes.

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.
ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?
luxe hotels met kinderen
By Margret ·
23 juli 2021

Kamperen zorgt voor fijne vakantie herinneringen

Het zijn bij jou ook vast de simpele kampeervakanties met je ouders waaraan je met plezier terugdenkt. Voor kinderen hoef je namelijk geen dure en luxe reisjes te regelen naar een ver oord, om je kinderen fijne herinneringen aan vakanties te bezorgen.
vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!