Belize

De verrassingen van Centraal-Amerika in het nieuwe jaar

Het nieuwe jaar is nog maar net begonnen, maar het is duidelijk dat 2019 in het teken zal staan van meer bewustzijn voor het behoud van onze planeet. Centraal-Amerika is de bakermat van natuurschoon en -wonderen; jungles, oerwouden, de tropische zon, kristalhelder zeewater en de machtige golven van de Pacific. Waar lichaam en geest in balans komen. We nemen je graag mee op reis door Honduras, Belize, Panama en Guatemala.

Maak uitgebreid kennis met Honduras


Honduras is een unieke bestemming die tropische zon, de Cariben, oerwouden, archeologische vindplaatsen, nationale parken, gastronomie, smaken, ritmes en culturen in haar veelzijdige pallet heeft. Eenmaal in Honduras wil je als bezoeker alleen maar meer.  Zoals de plaatselijke bevolking het zegt “You cannot leave Honduras without really knowing it”. In maart a.s. opent in het beroemde ruïnestadje Copán een state-of-the-art congrescentrum om in te spelen op te groeiende vraag vanuit de congres- en zakensector. Groepsreizen naar Honduras vind je hier.

De ontdekker ontwaakt in Belize

Nog op zoek naar een goed voornemen? Onderdompel je in het oneindige blauw van de Blue Hole in Belize, een van ‘s werelds wonderen. Ontdek het op één na grootste koraalrif ter wereld, bewandel de paden dwars door de imposante jungles, vergaap je aan watervallen, bezoek beroemde Maya-ruïnes en dans mee op de ritmes van de Garifuna-stam. Om nieuwe stappen te zetten in het behoud van haar immense koraalrif heeft de overhead van Belize per april 2019 een verbod op plastic tassen en andere plastic wegwerpartikelen aangekondigd. Belize is hot! In de komende drie jaar openen zes nieuwe resorts hun deuren. Het luxueuze Itz’ana Resort aan de Placencia-kust, hotel Alía van de prestigieuze Marriott Autograph Collection, het Ambergris Caye en Dream Belize met maar liefst 220 kamers en suites. In 2021 volgen Four Seasons Resort en Residences Caye Chapel. Hier reis je met andere singles door de Maya Route!

Naar Panama om bultruggen te zien ‘dansen’


Panama is de habitat van grote kolonies bultruggen. Deze imposante walvissen dansen over de golven. Panama is de beste plek om dit te zien en te ervaren. Bijvoorbeeld bij de eilanden Contadora en Taboga, niet ver van de hoofdstad Panama Stad. Wil je echt helemaal één zijn met de natuur ga dan naar het eiland Coiba, een van de grootste natuurparken met een UNESCO World Heritage certificering. Panama bekijken? Boek dan deze mooie groepsreis!

Guatemala gastheer van CATM conferentie

In juni zal Guatemala het décor zin van de Central America Travel Market 2019 (CATM), waar ruim 100 Centraal Amerikaanse toeristische bedrijven hun nieuwtjes en producten delen met Europese reisprofessionals en –media. Wie aan Guatemala denkt heeft het over the piramiden van Tikal en de archeologische Maya-steden. Maar de schoonheid van het land was ook de inspiratie voor veel dichters en musici, zoals “Luna de Xelajú”. Xelajú, de naam voor Quetzaltenango in het K’iche, is een van de ‘must sees’. Bij een bezoek aan Xela, zoals het dorp veelal wordt genoemd, brengt een hike naar de top van de vulkaan Chicabal je bij een ceremoniële lagune die nog altijd in gebruik is bij de K’iche-stam. Bij de stad Fuentes Georginas liggen maar liefst zeven thermale meertjes die direct in verbinding staan met de Zunil-vulkaan. Er zijn eenvoudige lodges vanwaar je kunt genieten van het warme kampvuur in de doorgaans frisse nacht en onder het schijnsel van de mystieke Xelajú-maan. Reizen in goed gezelschap door Panama?

Nieuwe vliegroutes naar Centraal-Amerika

In aanvulling op de bestaande KLM-diensten naar Panama-Stad kan je volgend jaar ook met haar alliantiepartner Air Europa, met een overstap in Madrid, naar de Panamese hoofdstad reizen. Met KLM vlieg je ook rechtstreeks naar de Costa Ricaanse hoofdstad San José. Vanuit Panama kan je met KLM-partner COPA Airlines geheel Centraal-Amerika bereizen, zodat je niets van al het moois in de regio hoeft te missen en je gemakkelijk een reis naar twee of zelfs meer landen in de regio kunt combineren.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!