Halloween Festivals

De vijf meest Spooky festivals ter wereld

Halloween staat al weer bijna voor de deur. Ook in Nederland gaan er op dinsdag 31 oktober weer heel wat spoken en zombies naar Halloween-party’s. Met dit griezelige feest in zicht, belden we met Skyscanner. En zij kwamen met de vijf allerengste festivals ter wereld. Oh, horror!

  1. Whitby Goth Weekend, Yorkshire, Engeland

Ontelbare gothic’s komen tweemaal per jaar samen aan de kustplaats Whitby in het noordwesten van Yorkshire om hun liefde voor de gothic-scene te vieren. Waarom Whitby? Dit is de plek waar schrijver Abraham Stoker in 1897 zijn wereldberoemde gothic novel Dracula schreef. Naast concerten en gothic parades is er ook een liefdadigheids-voetbalwedstrijd. Het Whitby Goth Weekend vindt plaats van 27 t/m 29 oktober 2017, vlak voor Halloween.

Goth Weekend Halloween

  1. Samhain, Ierland

Samhain is het Keltische nieuwjaarsfeest dat begint aan de vooravond van 31 oktober, hoewel de exacte data jaarlijks verandert. De Kelten gebruikten vroeger namelijk de maandkalender, die niet helemaal gelijk loopt aan onze kalender. Met Samhain vierden ze de overgang van de zomerperiode naar het begin van de winter en een belangrijk element daarvan is het vreugdevuur. Vandaag de dag wordt het festival nog steeds gevierd door volgelingen van de Wicca. Spooky…

  1. Día de Muertos, Mexico

De Dag van de Doden is een Mexicaanse feest– en herdenkingsdag. Op 1 en 2 november (Allerheiligen en Allerzielen) vindt de traditie plaats, die tegenwoordig niet alleen meer in Mexico wordt gevierd, maar ook in de rest van Latijns-Amerika, de Verenigde Staten en zelfs de Filipijnen. Men gelooft dat de zielen van kinderen op 1 november terugkeren naar de aarde en die van volwassenen op 2 november. Gedurende het hele jaar verzamelt men goederen die aan de doden geofferd zullen worden. In de periode rond Día de Muertos worden de graven van dierbaren schoongemaakt en versierd en sommige families bouwen altaren in hun huis. Schedels zijn een veelvoorkomend symbool op deze dag…

  1. Famadihana, Madagaskar

Om de zeven jaar staan de doden op in Madagaskar. Letterlijk… tijdens het spookyfestival Famadihana worden overledenen uit het graf gehaald om door familieleden in een stel nieuwe linnen doeken verwikkeld te worden. Vervolgens wordt er met de lichamen hoog boven het hoofd rond de tombe gedanst, vaak op livemuziek. Famadihana wordt al sinds de zeventiende eeuw gevierd uit respect voor de doden, maar zorgt er ook voor dat families – ook gezinnen met problemen – voor dit feest weer bij elkaar komen.

Halloween Madagaskar

  1. Fiësta de Santa Marta de Ribarteme, Spanje

In het Spaanse dorp Las Nieves in Galicië, vlakbij de grens met Portugal, gebeurt op 29 juli iets vreemds. Niet de doden worden geëerd tijdens Fiesta de Santa Marta de Ribarteme, maar diegene die een bijna-dood- ervaring hebben gehad. De ‘gelukkigen’ worden door familieleden in open kisten gedragen tijdens een processie van het dorp naar de kerk en de begraafplaats. Duizenden mensen komen naar dit kleine dorpje om de processie te bekijken, die gepaard gaat met veel muziek, eten en drinken. Het feest eindigt met een groot vuurwerk.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.
man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.
tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.
luxe hotels met kinderen
By Margret ·
23 juli 2021

Kamperen zorgt voor fijne vakantie herinneringen

Het zijn bij jou ook vast de simpele kampeervakanties met je ouders waaraan je met plezier terugdenkt. Voor kinderen hoef je namelijk geen dure en luxe reisjes te regelen naar een ver oord, om je kinderen fijne herinneringen aan vakanties te bezorgen.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!