stranden thailand

De vreemdste souvenirs van 2019

Het vinden van een origineel souvenir is niet altijd eenvoudig. Op de laatste dag van de vakantie struinen we vaak nog haastig door toeristenwinkels op zoek naar iets leuks. Meestal komen we daarbij niet verder dan een sleutelhanger, t-shirt of een magneetje voor op de koelkast. Dat is allemaal niet erg authentiek, maar misschien is dat maar beter ook. Elk jaar zijn er namelijk weer een aantal vakantiegangers die net even iets te authentieke souvenirs mee willen nemen… Reisorganisatie Tourlane onthult de vreemdste souvenirs die vakantiegangers in 2019 langs de douane probeerden te smokkelen.

Tourlane wil vakantiegangers graag aanmoedigen om volgend jaar op een duurzame manier met de lokale bezienswaardigheden om te gaan. Op hun website verzamelde Tourlane daarom informatie over wat toeristen wél en vooral níet als souvenir mee naar huis kunnen nemen.

  1. Eeuwenoude mozaïeksteentjes

In april van dit jaar arresteerde de Italiaanse politie een Britse toeriste die 20 antieke mozaïeksteentjes in haar koffer had verstopt. Ze had de steentjes ontvreemd uit het ‘House of Anchor’, een ruïne in de beroemde Romeinse stad Pompeii. De materiële schade die door deze actie is aangericht wordt geschat op 2.600 euro. De Britse vrouw zal dit bedrag zelf moeten betalen en riskeert ook een gevangenisstraf van maximaal 8 maanden.

  1. Veertig kilo zand

In augustus, na een zonnige vakantie in Sardinië, werd een Frans koppel op hun weg naar huis, bij de douane staande gehouden. Bij een controle bleken hun koffers gevuld met maar liefst 40 kilo zand van een strand in de buurt van Chia. Het stel was zo onder de indruk van het zand, dat zij het in plastic flessen mee naar huis wilden nemen. Dit is echter sinds een paar jaar strikt verboden. De twee vakantiegangers riskeren door deze souvenir een geldboete van 3.000 euro en zelfs een mogelijke celstraf van 6 jaar.

  1. Een doosje vol koraal

In februari werd een Chinese professor aangehouden met een doos vol koraal. De man werd ervan verdacht de stukken koraal zelf te hebben afgebroken en deze vervolgens als souvenir mee naar huis te willen nemen. Het voorval vond plaats nabij de Beibu Golf van Tonkin, een populaire toeristische plek maar ook beschermd natuurreservaat in het zuiden van China. Het verwijderen, verhandelen en vervoeren van koraal uit Weizhou Eiland is echter ten strengste verboden. De professor ontving daarom een geldboete van 10 maal de waarde van het koraal dat hij probeerde mee te nemen.

  1. Prehistorische stalactieten

In maart werden vier toeristen gearresteerd voor het afbreken en meenemen van stukken stalactieten uit een Chinese grot. Gezien dit natuurfenomeen miljoenen van jaren nodig heeft om te groeien, is de impact van deze daad enorm. Ook voor de toeristen zelf waren de consequenties groot- hun actie werd namelijk op camera vastgelegd en door maar liefst door 150 miljoen mensen online bekeken. Naast een publiekelijke verontschuldiging draaide de groep ook op voor de herstelwerkzaamheden door een team van specialisten.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.
koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .
10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?
vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!