transsiberian express

De wereld is mooier dan het world wide web

Het lijkt er steeds meer op dat we niet zonder het World Wide Web kunnen, maar we kunnen zeker niet zonder de echte wijde wereld. Het is namelijk in deze échte wereld waar we onze inspiratie vandaan halen en ons gevoel van geluk en vrijheid op niveau kunnen houden.

De wereld is mooier dan het world wide web

Om duidelijk te maken dat we in de drukte van ons alledaags bestaan niet moeten vergeten te genieten van de echte wereld en ons niet alleen maar richten op internet, is er een adembenemend advertentiefilmpje gemaakt. Deze film doet het internet compleet verbleken bij de échte wereld. Dat is althans de bedoeling van Godrej Cinthol die fantastische beelden van Kerala in India bij elkaar monteerden. “De wereld is mooier dan het world wide web”, luidt de even simpele als confronterende conclusie.

Een wereld zonder paswoorden

“De persoon die u wil bereiken is momenteel druk bezig”, zo begint het spotje. “Bezig in een wereld zonder buffers.” De toon is meteen gezet: de digitale wereld wordt afgezet tegenover moeder Natuur.

Een wereld zonder paswoorden, waarin je geleid wordt door je hart, niet door een app. Waar je je gedachten filtert, niet je foto’s. Een fantastische wereld, die je misschien eens moet bezoeken.”

“Je maakt er vrienden, zonder vriendschapsverzoek. Je kan converseren zonder beperking van het aantal tekens. Je hoort getwitter in plaats van het te lezen. Je speelt spelletjes maar niet op een scherm. Je tijd is er belangrijker dan je tijdslijn. Je lééft er je leven in plaats van erdoor te scrollen.”

Om even stil van te worden, of toch zeker even stil bij te staan…

Mis de trein niet

In de krant, op de radio op tv, lees je artikelen, hoor je items over social media, dat je die trein van social media zeker niet moet missen. Wanneer je ondernemer bent is het alleen hebben van een website niet voldoende. Dan moet je iets met social media. Het is een verlengstuk van jezelf. Foto’s, teksten, een bepaalde manier van communiceren, er moet dan een consequente inzitten en het moet met elkaar kloppen. Je krijgt hierdoor een groep mensen die graag bij jou wil horen en je volgt alsof je familie bent.  Social media zijn het hedendaagse equivalent van mond-tot-mond-reclame. Het gebruik van social media gaat je iets brengen, maar daarvoor heb je inzet en een lange adem nodig.

Dus stap op die trein, maar soms ook op een trein naar een mooi verlaten oord, om te blijven beseffen dat dit de echte wereld is en niet het world wide web. Waar je even los kunt komen van je sociale media en je gewone sociale omgeving, om na een tijd van ontspanning en inspiratie weer voor een tijdje terug kunt komen in het echte leven.

Neem een kijkje bij onze Reiswijzer van Single2travel en laat je verrassen door al die mooie bestemmingen die je onder andere per trein kunt bereiken.

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.
vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.
lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!