De wereld ontdekken in alle vrijheid

Op reizen als single rust nog altijd een taboe. Veel mensen hebben er allerlei vooroordelen over waarvan de stomste is dat het raar zou zijn. Waarom zou je niet in je eentje reizen? Er zijn diverse voordelen aan alleen reizen:

* je kunt gaan en staan waar je wilt zonder een compromis te moeten sluiten. Meestal houdt een vakantie met meerdere personen in dat je je toch op een bepaald gebied moet aanpassen. Bijvoorbeeld hoe lang je op het strand blijft, bij welk restaurant je gaat eten en welke bezienswaardigheid je gaat bezoeken.

* je komt sneller in contact met mensen. Je maakt gemakkelijk een praatje met de lokale bevolking, zeker als je een beetje moeite doet om hun taal te spreken. Een paar woordjes is al genoeg.

* je komt uit je comfortzone en je leert jezelf beter kennen. Omdat je meer op jezelf bent aangewezen, ontdek je waarschijnlijk nieuwe dingen. Niet alleen om je heen maar ook over jezelf. Het kan zijn dat je erachter komt dat iets prima zelf kan, zoals bijvoorbeeld het feit dat je goed bent in kaartlezen, als er tenminste niemand in je nek staat te hijgen.

NewYork City

New York City” (CC BY 2.0) by bud ellison – from the street

Georganiseerde reizen voor singles

Als helemaal in je uppie je nog een brug te ver is, dan kun je kiezen voor een georganiseerde reis. Hierin heb je ongelooflijk veel keuze. Er is een grote variëteit in het aanbod van de reizen, locaties en soort reis. Hou je van een stadvakantie of meer van een sportief avontuur? Ga je voor het ontdekken van een ander werelddeel of blijf je liever in Europa? Een korte stadsreis is bij uitstek geschikt om eens uit te proberen of een georganiseerde reis je bevalt. Er is veel te zien en je zit er niet gelijk twee weken aan vast.

Een sportieve vakantie

Iets sportiefs doen op vakantie? Daar is een singlesreis bij uitstek voor geschikt. Wat dacht je van een zeilvakantie of wandelvakantie bijvoorbeeld? Je bent de hele dag lekker bezig en zo raak je alle muizenissen en dagelijkse beslommeringen kwijt.
Als je een liefhebber bent van sportevenementen, kun je je vakantie afstemmen met een groot sportevenement zoals Wimbledon in Londen of het EK of WK voetbal. In 2018 wordt de Fifa worldcup in Rusland gehouden, daar kun je bij zijn. Als je van voetbal houdt, weet je zeker dat je daar allemaal fans en gelijkgestemden tegen komt. Misschien kan je niet bij alle wedstrijden zelf zijn, maar dan is er beslist de mogelijkheid om je team aan te moedigen bij een groot scherm of in een sportbar. Om het extra spannend te maken, kun je online een gokje wagen op het Nederlandse team. Dat kan veilig en gemakkelijk bij Betway.

singles op reis

20140601-_DSC1489” (CC BY-SA 2.0) by venster68

Met welke singles ga je op reis?

In de samenstelling van de groepsreizen heb je ook veel keus. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een reis met mensen die bij je passen. Daarbij kun je denken aan een groep met alleenstaande ouders, een groep met hoger opgeleiden of een groep met christelijke singles. De meeste groepsreizen voor singles worden sowieso naar leeftijd ingedeeld. Dus je hoeft als vijftigplusser niet bang te zijn dat je met een groep twintigplussers opgescheept zit, of andersom. Een ander vooroordeel is dat je bij een singlesreis altijd alles in groepsverband zou moeten doen, dus dat je haast geen tijd voor jezelf hebt. Maar dat is niet het geval. Bij alle groepsreizen voor singles staat ongedwongenheid hoog in het vaandel, dus er is ruimte voor individualiteit en tijd voor jezelf. Als je alleenstaand bent, heb je graag even een moment voor jezelf want dat ben je ook gewend.

Gun jezelf de mogelijkheid om nieuwe delen van de wereld te ontdekken, en nieuwe mensen te ontmoeten!

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.
man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.
ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!