reizen met de auto wereld

De wereld rond met een auto? Tips van de expert

Een reis rond de wereld is een uitdaging, maar zeker niet onmogelijk. Echte avonturiers kiezen voor een reis per auto.

Nicolas Rapp uit New York keerde een klein jaar geleden triomfantelijk terug naar ‘zijn’ Brooklyn. Ruim twee jaar daarvoor was de Amerikaan in een Land Cruiser gestapt met als doel een rondje om de wereld te maken met de vierwieler.

In totaal reed hij 456 dagen. Rapp doorkruiste landen als Bolivia en Peru, maar doorsneed ook de Ethiopische woestijn. Goedkoop was de reis niet; een onvergetelijke ervaring wél. Rapp deelt zijn reistips.

Trucjes aan de grens

De fervente reiziger kent het vast wel: grensposten die moeilijk gaan doen op het moment dat ze zien dat je een toerist bent. Zorg er in ieder geval voor dat je altijd aardig en beleefd bent, hoe je zelf ook wordt behandeld. Belangrijk is vooral te doen alsof je iemand niet begrijpt als hij om geld vraagt. Doet hij dat in het Engels, praat dan zelf in het Frans (of Duits, als dat je beter ligt). Praat hij in het Frans, babbel dan zelf tegen hem in het Engels. Je zult zien dat zij het spelletje eerder zat zijn dan jijzelf.

Eten doe je ál-tíjd

Of het nu de stierenballen in Honduras zijn, de geroosterde kop (inclusief tong en tanden) van een schaap in Noorwegen of de té hete Indiase maaltijden: eten doe je ál-tíjd. Zeker als je op doorreis bent, weet je niet wanneer je volgende maaltijd zich zal aandienen. Daarnaast loop je in diverse landen het risico dat je lokale gidsen of gastheren zich beledigd voelen als je het voorgeschotelde voedsel weigert te nuttigen.

Gelukkig kun je ook vaak zelf bepalen wat je eet. Daarvoor is het wel belangrijk dat je weet hoe je eten veilig klaarmaakt. Wel zo veilig én goedkoop. Probeer niet vaker dan eens per week boodschappen te doen in een grote stad.

Zorg voor een plan B

Wees voorbereid op verrassingen: een reis rond de wereld verloopt nooit zoals je het van tevoren had uitgedacht. Zorg ervoor dat je alternatieve routes in je programma hebt opgenomen, bijvoorbeeld in het geval van aardverschuivingen of het passeren van regio’s waar het onrustig is. Het scheelt je veel tijd en ellende.

Ga voordat je trouwt!

Last but no least: zorg ervoor dat je rondreist voordat je bent getrouwd. Een jaar lang in een kleine tent liggen is de beste relatietest die je maar kunt bedenken. Slaag je hiervoor, dan wordt je huwelijk ook een gegarandeerd succes.

Lisa

Werkt sinds 2011 bij Singlessite en Single2Travel | Kookt graag gerechten uit de Italiaanse, Thaise of Balkan-keuken | Muziekliefhebber | Netflix tot in de late uurtjes

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Single vakantie naar Toscane? 4 tips
By Scott ·
3 februari 2023

Single vakantie naar Toscane? 4 tips

3 tips voor je singlereis
By Scott ·
25 januari 2023

3 tips voor je singlereis

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!