reizen met de auto wereld

De wereld rond met een auto? Tips van de expert

Een reis rond de wereld is een uitdaging, maar zeker niet onmogelijk. Echte avonturiers kiezen voor een reis per auto.

Nicolas Rapp uit New York keerde een klein jaar geleden triomfantelijk terug naar ‘zijn’ Brooklyn. Ruim twee jaar daarvoor was de Amerikaan in een Land Cruiser gestapt met als doel een rondje om de wereld te maken met de vierwieler.

In totaal reed hij 456 dagen. Rapp doorkruiste landen als Bolivia en Peru, maar doorsneed ook de Ethiopische woestijn. Goedkoop was de reis niet; een onvergetelijke ervaring wél. Rapp deelt zijn reistips.

Trucjes aan de grens

De fervente reiziger kent het vast wel: grensposten die moeilijk gaan doen op het moment dat ze zien dat je een toerist bent. Zorg er in ieder geval voor dat je altijd aardig en beleefd bent, hoe je zelf ook wordt behandeld. Belangrijk is vooral te doen alsof je iemand niet begrijpt als hij om geld vraagt. Doet hij dat in het Engels, praat dan zelf in het Frans (of Duits, als dat je beter ligt). Praat hij in het Frans, babbel dan zelf tegen hem in het Engels. Je zult zien dat zij het spelletje eerder zat zijn dan jijzelf.

Eten doe je ál-tíjd

Of het nu de stierenballen in Honduras zijn, de geroosterde kop (inclusief tong en tanden) van een schaap in Noorwegen of de té hete Indiase maaltijden: eten doe je ál-tíjd. Zeker als je op doorreis bent, weet je niet wanneer je volgende maaltijd zich zal aandienen. Daarnaast loop je in diverse landen het risico dat je lokale gidsen of gastheren zich beledigd voelen als je het voorgeschotelde voedsel weigert te nuttigen.

Gelukkig kun je ook vaak zelf bepalen wat je eet. Daarvoor is het wel belangrijk dat je weet hoe je eten veilig klaarmaakt. Wel zo veilig én goedkoop. Probeer niet vaker dan eens per week boodschappen te doen in een grote stad.

Zorg voor een plan B

Wees voorbereid op verrassingen: een reis rond de wereld verloopt nooit zoals je het van tevoren had uitgedacht. Zorg ervoor dat je alternatieve routes in je programma hebt opgenomen, bijvoorbeeld in het geval van aardverschuivingen of het passeren van regio’s waar het onrustig is. Het scheelt je veel tijd en ellende.

Ga voordat je trouwt!

Last but no least: zorg ervoor dat je rondreist voordat je bent getrouwd. Een jaar lang in een kleine tent liggen is de beste relatietest die je maar kunt bedenken. Slaag je hiervoor, dan wordt je huwelijk ook een gegarandeerd succes.

Lisa

Werkt sinds 2011 bij Singlessite en Single2Travel | Kookt graag gerechten uit de Italiaanse, Thaise of Balkan-keuken | Muziekliefhebber | Netflix tot in de late uurtjes

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.
single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.
tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.
vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.
10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!