Dénia, schat aan de Costa Blanca

Dénia, schat aan de Costa Blanca

De kustplaats Dénia is een prachtige stad in de provincie Alicante behorend tot de regio Marina Alta en heeft ongeveer 45.000 inwoners. Het ligt op slechts 110 km van de luchthaven van Alicante en ongeveer 95 km van de stad Valencia, de hoofdstad van de Valenciaanse Gemeenschap en de bijbehorende luchthaven.

Met een meer dan 20 km lange kustlijn, met fijne zandstranden en kristalhelder water. Daarnaast is er de bijzondere demografie met de Cabo de San Antonio, de nabijheid van de Balearen en de ecologische rijkdom van het natuurpark Montgó. Dit alles heeft van Dénia een toeristische trekpleister gemaakt.

Wat is er te zien in Dénia?

Gelegen in een bevoorrechte hoek van de Levantijnse kust, koestert deze kustgemeente 15 km aan stranden. Met fijn, helder zand en kleine baaien van grote schoonheid, een mild klimaat en wateren die een uniek zeereservaat vormen aan de hele Middellandse Zeekust. Dat is de reden dat vele toeristen een vakantiehuis in Dénia boeken.

Vakantie in Dénia: cultuur en traditie

Dénia ademt geschiedenis in elke hoek van de stad. Ofwel in de charmante visserswijk “Baix la Mar”, met zijn kleine pleintjes, zijn smalle straatjes en kleurrijke huizen. Ofwel in de wijk Les Roques, waar het een genot is om te verdwalen in het netwerk van straatjes en lage huizen.

Een ander verplicht nummer tijdens een bezoek is het kasteel van Dénia, van islamitische oorsprong, dat later diende als fort voor piraterij.

Het wordt beschouwd als de stad met de meeste festivals in Spanje, omdat het de zomertijd is waarin je kunt genieten van het grootste aantal festivals en tradities. De Fallas, de Moren en Christenen, de nacht van San Juan of de traditionele “Bous a la Mar” zijn enkele van de festiviteiten die je niet mag missen.

Je kan niet over Dénia praten zonder het fantastische Montgó-massief te noemen. Gelegen op een hoogte van 750 meter domineert het de hele kust. Waarbij het de steden Dénia en Javea op de hellingen beschermt.

Het is een prachtige plek waar je kunt wandelen met verschillende moeilijkheidsgraden langs de verschillende routes totdat je de top bereikt. Vanaf de top van de berg kun je genieten van spectaculaire uitzichten die niemand onverschillig laten.

De stranden van Dénia

Dit is een authentiek zon- en strandparadijs dat vanwege het aangename klimaat jaarlijks duizenden toeristen trekt om van het voorjaar tot het late najaar te genieten. De kust biedt 12 stranden, sommige met fijn zand, maar andere maagdelijker met stenen en rotsen.

Als je naar het zuiden gaat, vind je de omgeving van Las Rotas, met de prachtige zandstranden van Marineta Cassiana, El Trampolí, Punta Negra, La Cala of Arenetes. Als je naar het noorden gaat, vind je in het Marinegebied de grote zandbanken van Les Marines, Les Bovetes, L’Almadrava, Punta del Raset of Les Deveses.

Kijk bij Poolvillas Spanje voor huisjes.

danny@db-online-marketing.nl

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie
By Scott ·
22 februari 2024

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland
By Scott ·
22 februari 2024

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!