vakantie apps

Deze apps maken je vakantie nog leuker

Vergeet uren wachten op de luchthaven tussen twee vluchten en tourist traps. Dankzij deze vijf nieuwe reistrends, ga je in de (nabije) toekomst pas echt zorgeloos op vakantie.

EatWith

Dankzij EatWith kunnen locals hun keuken aanbieden aan reizigers. Het idee? Door bij de lokale bevolking aan tafel te schuiven, leer je pas echt de plaatselijke keuken en eetgewoonten kennen die je niet in de commerciële restaurants terugvindt. www.eatwith.com

Suggestme

Omdat de meeste toeristische erg statisch zijn en aanbevelingen soms echt van jaren terug zijn, zijn deze vaak niet meer relevant op het moment dat je naar die bestemming wil reizen. Suggestme maakt het mogelijk om te weten te komen welk restaurant je zeker eens moet uitproberen, welke club op dit moment hip is, welk museum je zeker moet bezichtigen en zo veel meer. Hoe is dit mogelijk? De app is via verschillende platformen voortdurend bezig met informatie te halen uit miljoenen social media updates. Zo bieden ze op elk moment van de dag de meest recente ‘trending’ items van 21 verschillende steden waaronder Amsterdam, Berlijn, New York, Stockholm en Parijs. Gebruikers kunnen op zoek gaan naar dingen om te doen op basis van verschillende thema’s zoals bijvoorbeeld shoppen, ontbijt en nachtleven. www.suggestme.com

Smartlayover

Gedaan met vervelende momenten op de luchthaven als je reis onderbroken wordt. Dankzij de Smartlayover app kunnen passagiers die enkele uren moeten wachten op hun vlucht nu hun tijd nuttig besteden door te profiteren van alle bezienswaardigheden en attracties in de nabije omgeving van de luchthaven. Hoe werkt de app? Je moet enkel ingeven op welke luchthaven je bent, wanneer en hoe lang en je krijgt verschillende suggesties. Geen nood, je krijgt een melding als je moet terugkeren. www.smartlayover.com

Pin.Pack.Go

Dit is een ‘concierge service’ op Pinterest van de hotelketen Four Seasons. Een reis voorbereiden neemt enorm veel tijd in beslag. Het opzoekingswerk, filteren van info die past bij jouw specifieke wensen, vragen van tips aan andere mensen, je bent er snel enkele dagen zoet mee. Maar wat als dit allemaal gewoon vanzelf bij jou zou terecht komen, zonder dat je er al te veel tijd aan moet spenderen, ideaal toch?

Bron: Nieuwsblad

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.
vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.
Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.
ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?
10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!