travel app goeuro

Deze apps zijn een must op vakantie

Reizen is dankzij de moderne technologie heel wat gemakkelijker geworden. Waar we vroeger rondliepen met een landkaart en reisgids in de hand, staat nu alles op onze smartphone. Deze reis-apps zijn onmisbaar op vakantie.

Google Translate

Een vreemd land betekent een vreemde taal. Woordenlijstjes achterin de reisgids zijn handig, maar met Google Translate kun je volledige zinnen vertalen. Je kan veel talen ook offline downloaden, zodat je nooit met een mond vol tanden staat. Heb je internet in het buitenland? Dan kan je zelfs alles inspreken en het programma de woorden laten uitspreken.

Maps.me

Niemand wil eruitzien als een typische verdwaalde toerist met een plattegrond voor zijn neus. Google Maps is best handig – en soms offline te downloaden – maar Maps.me is heeft nog meer voordelen. Gebruikers van de app kunnen informatie toevoegen, zoals leuke eetadresjes en uitkijkpunten. Wat het programma nog beter maakt, is dat je het offline kan gebruiken om routes te plannen.

SOS HelpMe

Natuurlijk ga je er niet van uit dat je die app nodig hebt. Toch is het slim om hem te downloaden. Mocht er iets met je gebeuren, heb je de plaatselijke noodnummers meteen bij de hand.

Tripadvisor

De reisgids voor en door reizigers, gebundeld in een simpele app: TripAdvisor. Hier lees je de meningen van echte mensen. Over hoe het eten smaakt, hoe schoon de hotelkamer echt is en hoe veel volk je bij een bezienswaardigheid kan verwachten. Zo weet je binnen de kortste keren waar je wel heen moet en waar zeker niet.

XE Currency

Ook op vakantie moet je op de hoogte blijven van je financiën. Daarom is het altijd handig om de wisselkoers te checken. Met deze app kan je precies op het juiste moment geld gaan afhalen.

Meetup of Couchsurfing

Vind je het leuk om in contact te komen met de lokale bevolking en andere reizigers? Dan kan je via Meetup mensen ontmoeten en evenementen in de buurt zoeken. Vind je het leuker om met een ‘local’ af te spreken en een rondleiding te krijgen? Dan kan je via ‘hang outs’ in de Couchsurfing-app een afspraak regelen.

Skype

In een wereld met Facetime, WhatsApp en Messenger waarmee je via internet kan bellen, lijkt het onwaarschijnlijk dat je nog met Skype zou telefoneren. Maar de app heeft nog steeds een streepje voor: je kunt met Skype-tegoed heel goedkoop wereldwijd bellen. Naar vaste lijnen. Zo kan je af en toe je grootouders opbellen die geen smartphone hebben.

Google Photos

Tijdens een mooie reis komt het altijd een keer voor: je geheugen is vol. Je hebt te veel foto’s en video’s gemaakt en nu kan er geen enkele meer bij op je gsm. Zit je in die situatie? Download Google Photos. In de app kan je al je foto’s uploaden naar ‘the cloud’ en heb je opnieuw plaats voor vakantiekiekjes.

Bron: Metro

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

luxe hotels met kinderen
By Margret ·
23 juli 2021

Kamperen zorgt voor fijne vakantie herinneringen

Het zijn bij jou ook vast de simpele kampeervakanties met je ouders waaraan je met plezier terugdenkt. Voor kinderen hoef je namelijk geen dure en luxe reisjes te regelen naar een ver oord, om je kinderen fijne herinneringen aan vakanties te bezorgen.
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .
10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!