travel app goeuro

Deze apps zijn een must op vakantie

Reizen is dankzij de moderne technologie heel wat gemakkelijker geworden. Waar we vroeger rondliepen met een landkaart en reisgids in de hand, staat nu alles op onze smartphone. Deze reis-apps zijn onmisbaar op vakantie.

Google Translate

Een vreemd land betekent een vreemde taal. Woordenlijstjes achterin de reisgids zijn handig, maar met Google Translate kun je volledige zinnen vertalen. Je kan veel talen ook offline downloaden, zodat je nooit met een mond vol tanden staat. Heb je internet in het buitenland? Dan kan je zelfs alles inspreken en het programma de woorden laten uitspreken.

Maps.me

Niemand wil eruitzien als een typische verdwaalde toerist met een plattegrond voor zijn neus. Google Maps is best handig – en soms offline te downloaden – maar Maps.me is heeft nog meer voordelen. Gebruikers van de app kunnen informatie toevoegen, zoals leuke eetadresjes en uitkijkpunten. Wat het programma nog beter maakt, is dat je het offline kan gebruiken om routes te plannen.

SOS HelpMe

Natuurlijk ga je er niet van uit dat je die app nodig hebt. Toch is het slim om hem te downloaden. Mocht er iets met je gebeuren, heb je de plaatselijke noodnummers meteen bij de hand.

Tripadvisor

De reisgids voor en door reizigers, gebundeld in een simpele app: TripAdvisor. Hier lees je de meningen van echte mensen. Over hoe het eten smaakt, hoe schoon de hotelkamer echt is en hoe veel volk je bij een bezienswaardigheid kan verwachten. Zo weet je binnen de kortste keren waar je wel heen moet en waar zeker niet.

XE Currency

Ook op vakantie moet je op de hoogte blijven van je financiën. Daarom is het altijd handig om de wisselkoers te checken. Met deze app kan je precies op het juiste moment geld gaan afhalen.

Meetup of Couchsurfing

Vind je het leuk om in contact te komen met de lokale bevolking en andere reizigers? Dan kan je via Meetup mensen ontmoeten en evenementen in de buurt zoeken. Vind je het leuker om met een ‘local’ af te spreken en een rondleiding te krijgen? Dan kan je via ‘hang outs’ in de Couchsurfing-app een afspraak regelen.

Skype

In een wereld met Facetime, WhatsApp en Messenger waarmee je via internet kan bellen, lijkt het onwaarschijnlijk dat je nog met Skype zou telefoneren. Maar de app heeft nog steeds een streepje voor: je kunt met Skype-tegoed heel goedkoop wereldwijd bellen. Naar vaste lijnen. Zo kan je af en toe je grootouders opbellen die geen smartphone hebben.

Google Photos

Tijdens een mooie reis komt het altijd een keer voor: je geheugen is vol. Je hebt te veel foto’s en video’s gemaakt en nu kan er geen enkele meer bij op je gsm. Zit je in die situatie? Download Google Photos. In de app kan je al je foto’s uploaden naar ‘the cloud’ en heb je opnieuw plaats voor vakantiekiekjes.

Bron: Metro

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

streetfood steden
By Monique ·
23 november 2021

In deze 5 steden proef je het lekkerste street food

Elke plek heeft wel een paar lokale specialiteiten die waarschijnlijk de moeite waard zijn om te proberen, maar waar hebben ze nou het allerbeste en lekkerste street food? We geven je 5 tips!
alleen reizen niet doen
By Monique ·
19 november 2021

Alleen op reis: 7 redenen om het niet te doen

Heb je plannen om een verre reis te gaan maken in je eentje? Een paar weken, maanden of misschien reis je in je wildste fantasieën wel heel de wereld rond in een jaar tijd. Hartstikke tof! Niks mis met plannen maken en alleen reizen, mits je er het juiste type voor bent.
dierentuin europa
By Monique ·
30 november 2021

De leukste 10 dierentuinen van Europa

Ben je dol op exotische en wilde dieren maar heb je niet het budget om heel de wereld rond te reizen om ze in levenden lijve te aanschouwen? Dan is een bezoekje aan een mooie dierentuin een prima alternatief.
Londen vakantie
By Monique ·
24 december 2021

Londen populairste bestemming met oud & nieuw

Vier jij dit jaar oud & nieuw in het buitenland? Dan is de kans groot dat je in Londen zit want deze stad staat met stip op nummer 1 als bestemming om de jaarwisseling te vieren.
halloween hotelbestemmingen
By Monique ·
29 oktober 2021

De griezeligste bestemmingen voor Halloween

Spookverhalen maken deel uit van de rijke historie van een aantal van ’s werelds grootste steden. Wil je een sensationele Halloween dit jaar? Nu het enge feest nadert, zijn de gruwelijke bestemmingen zoals spookhotels, ondergrondse passages en verlaten panden extra spannend.
tips auto vakantie check
By Francien ·
12 november 2021

Met de auto op reis: doe de autovakantiecheck

Heb je een leuk weekend geboekt om singles van jouw leeftijd te leren kennen in de Ardennen of ga je binnenkort op wintersport naar het prachtige Oostenrijk of Italië, de kans groot dat je de auto inpakt en vertrekt!

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!